Hirdetés

A Prolimatech tovább zaklatja a Megahalems családot

A processzorhűtők világában még mindig nincs új a nap alatt, de azért a gyártók szorgosan jelentik be legfrissebb modelljeiket, az élet ugye nem áll meg. A gyártók közül a „leglátványosabb” vergődést talán a Prolimatech produkálja, akik ugyan folyamatosan igyekeznek megújulni, de ez nem igazán jön nekik össze. Szerencsétlen Megahalems hűtőjüket már átszabták, kiszínezték, lezsugorították és még ki tudja, mit nem műveltek vele, de a sorozatot a jelek szerint még mindig nem hagyják békében nyugodni, bár most talán eltalálták az irányt.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Az EXPreview nem is egy, hanem két (kettő és fél?) új Megahalems CPU-hűtőről rántotta le a leplet. A Basic-81 első pillantásra ugyan úgy néz ki, mint bármelyik Megahalems, kiterjedése, a 81 lamella és a hat darab 6 mm átmérőjű hővezető cső elrendezése is azonos, azonban a drága alumíniumlamellákat rozsdamentes acélra cserélték, mindkét toronyban. Ez a teljesítmény szempontjából nem tűnik valami bölcs döntésnek, hiszen az acél lényegesen rosszabb hővezető, mint az alumínium, de tekintve, hogy a hőcsövektől a lemezek szélei legfeljebb néhány centiméterre vannak, ez talán nem okoz olyan drasztikus teljesítménycsökkenést. Nem úgy mint az árazásban, ahol a 70 dollár körüli árcédulát ezzel a trükkel 32 dollárra sikerült redukálniuk, ezzel egy alacsonyabb kategóriába is látványos és remélhetőleg még életképes alternatívát nyújtanak.


(forrás: EXPreview.com) [+]

A másik torony a Basic-45, nevéből sejthető módon egy kisebb variáns, csak 45 darab alumínium lamellából áll a hőleadó felület, és a 6 mm-es hőcsővek száma is négyre redukálódott, amelyek természetesen továbbra is egy réz talpon keresztül veszik fel a központi egység hulladékhőjét. A csomag csak a minimumot fogja tartalmazni, még ventilátort sem mellékelnek, így viszont a vételárat egészen alacsonyan tudták tartani, a Megahalems Basic-45-ért mindössze 14 dollárt kér a gyártó.


[+]

A Prolimatech továbbá elárulta, hogy egy lehelettel nagyobb modellen is dolgoznak, amely a jövőben Basic-48 néven kerülhet a boltok polcaira. A 48 bizonyára jelen esetben is a lamellák számára utal, valamint a képen jól látszik, hogy az egytornyos hűtőt három darab nikkelezett hőcső szövi át, ennél több részletre azonban még egyelőre nem derült fény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés