Hirdetés

Újabb UHD-s monitor, ezúttal a Philips műhelyéből

Beigazolódni látszanak azok a jóslatok, miszerint a 2014-es év a 28 hüvelykes képátlójú monitorokról fog szólni, már ami az UHD felbontású (3840x2160 képpont megjelenítésére alkalmas) modelleket illeti. Egyre több gyártó jelenti be "saját" megoldását ebben a méretkategóriában, a bővülő választék pedig ez egy kis árversenyre kényszerítheti a résztvevőket akár már az év vége felé. Mindez persze sovány vigasz azoknak, akik komolyabb felhasználási céllal vásárolnának ezekből a nagy képpontsűrűséget kínáló monitorokból, hiszen a 28"-es kijelzők UHD-s modellekhez mérten kedvező árcédulája annak köszönhető, hogy mindegyik TN+film panellel érkezik. Ez sokak számára nem elfogadható, bár biztosan lesznek olyanok, akiket, gondolva elsőként az átlagfelhasználókra és a játékosokra, az árazás elcsábít.

A frissen bejelentett Philips Brilliance 288P6LJEB sem jelent majd meglepetést e tekintetben, tehát a 3840x2160 képpontot 28"-es képátlójú TN+film panelen jeleníti, WLED háttérvilágítással ami 300 cd/m² fényerősséget ígér. A többi technikai paraméter tipikusan az ilyen típusú paneleket idézi, azaz a 170/160 fokos betekintési szög, az 1 ezredmásodperces g2g válaszidő és az 1000:1 kontrasztarány nem tartogat meglepetéseket.


[+]

Szerencsére a 60 hertzes megjelenítésről nem kell lemondani, amennyiben a hátoldalon lévő bemenetek közül a DisplayPort 1.2-n keresztül kapcsolódik a kompatibilis VGA-hoz, de emellett elfért rajta egy DVI-D, egy VGA és egy MHL HDMI is, és ezeket akár PiP/PbP módban is lehet használni. Nem spóroltak a körítéssel sem, így a beépített sztereó hangszórók mellett fejhallgató kimenettel és négyportos USB hubbal (2 db USB 2.0-s és 2 db USB 3.0-s) is ellátták, valamint a falra szerelhetőségről is gondoskodtak, amennyiben nem érnénk be a minden irányban állítható és pivot módot is kínáló ErgoBase állvánnyal.

Mindezért a Philips nagyjából 600 eurót fog kérni valamikor a nyár folyamán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés