A Turing követi az NVIDIA Volta architektúráját

Legalábbis a Reuters szerint, bár sok információ még nagyon ködös.

Befutottak az első, valóban komolyan vehető információk az NVIDIA következő generációs fejlesztéséről, amely a Reuters értesülései szerint a Turing kódnevet viseli. Bár az említett média egy chipként hivatkozik rá, de ez nem valószínű, mivel a zöldek a konkrét grafikus vezérlőket nem így szokták jelölni. Ellentétben a architektúráikkal, amelyeket évek óta olyan emberek után neveznek el, akik a tudományos munkájuk által váltak híressé.

A Turing név természetesen Alan Turingra utal. A brit matematikus vezető szerepet töltött be a második világháború során a német rejtjelkódok feltörésében, majd ezután számos elméleti munkát publikált többek között programozásról, valamint a neurális hálókról és a mesterséges intelligenciáról. Utóbbi két tényt ismerve nem is tűnik furcsának, hogy az NVIDIA Turingot választotta, hiszen a cég utóbbi rendezvényei szinte kivétel nélkül a gépi intelligenciáról szóltak.

Turing „bombája”, ami segített megnyerni a második világháborút a szövetségeseknek.
Turing „bombája”, ami segített megnyerni a második világháborút a szövetségeseknek. (forrás: AlanTuring.net)

Valószínűleg az új architektúra a március végén megrendezendő GTC-n fog bemutatkozni, legalábbis az NVIDIA mindig a saját rendezvényén leplezte le a legfrissebb fejlesztéseit, és nincs okunk feltételezni, hogy ez most másképp lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés