Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 (GA104)
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- LG LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- [Re:] Eltűnnek az NVIDIA Max-Q változatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- [Re:] Befutottak a Corsair legfrissebb DDR4 memóriái
Hozzászólok Aktív témák
-
egyedülülő
senior tag
48 giga rám?
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
.LnB
félisten
Csak, hogy most jó előre tisztázzuk. Akkor most ennél a Vega is erősebb már jelen állapotában? Vagy ezt csak a Navy fogja alázni? Nehogy itt félreértések legyenek, hogy "Poor Turing" meg ilyenek..
Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ
-
Hardstyler01
tag
Most először nem éri meg az előző generációs VGA-kat lecserélni?
fellendül a használt piac?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Erősen alkalmazásfüggő. A Vega előnye a lapalapú memóriamenedzsment szempontjából megmaradt, tehát ha a tartalomvizualizáció szempontjából kritikus tényező, hogy nem akarod 16/24/48 GB-os szeletekre felbontani a nagyobb adathalmazod, akkor nyilván a Turing is csak "out of memory" hibaüzenetig fog jutni. Más szempontból szerintem jobb a Turing.
A választásnál itt tényleg az számít, hogy mekkora az adathalmaz amivel dolgozol. Ha brutálisan nagy, akkor a Vega lapalapú memóriamenedzsmentje még mindig aranyat ér, különösen az SSG verziónál. De ha nem olyan nagy, vagy úgy gondolod, hogy megéri a teljesítményért a kényelemből áldozni, akkor a Turing kedvezőbb. Annyira nehéz ezt általánosan meghatározni, mert eléggé specifikusak a valós igények, ki-ki megy arra, ami az igényét jobban lefedi.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ez nagyon szép és jó, de a konzumer szegmensben még mindíg 2éves Pascalokat kerülgetünk... Az átlag Józsinak hol Volta holnemvolta...
"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."
-
válasz
Hardstyler01 #3 üzenetére
Ugye megvan, hogy ezek Quadro kártyák
Ezen nem fut jól a krájzisz.
SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500
-
Yany
addikt
Csináltam egy mobilos játékot: http://bit.ly/darkmazeandroid -- próbáld ki és mondd el a véleményed. ;)
-
arn
nagyúr
Vannak mar uj hirek... geforce rtx 2080 lesz, a lengyelek meg teszteltek az rtx 2070et, 5%al gyorsabb, mint az 1080ti.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Dare2Live
nagyúr
-
arn
nagyúr
válasz
Dare2Live #12 üzenetére
Bezartam, vmi nemet oldalon volt. Szerintem 20ig is sokminden ki fog szivarogni
attol tartok eleg pofatlan arat fognak szabni az elejen, hogy kiszorjak a regi kartyakat.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tyrel
őstag
RTX?... Az meg mi?...
Egyébként sztem is elég esélyes hogy az új szériával csak tesztekben fog találkozni az átlag halandó, már a 1070/1080-ak is nagyon drágák.
Mondjuk remélem azt azért megcsinálják hogy a GTX 1060 nevű hulladékot végre kivezetik a középkategóriából, mert eléggé nem oda való... Lecsúszhatna a helyére a 1070...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Norb79
senior tag
Biztos, hogy az RTX az a gémer vonal lesz? RTX inkább a gépitanulásos/miner/egyéb matekoló vonal lesz, és jönnak majd a GTX-ek nekünk. Persze az RTXen is futnak a gémek, a titan v-n is mennek, de nem arra vannak/lesznek optimalizálva az ár/érték arányt tekintve. Szerintem, aztán 20ára okosabbak leszünk.
-
Tyrel
őstag
Bocs, rosszul fogalmaztam, ahhoz a kategóriához képest az amiben még mindig van, már ár szempontjából...
Igazán 100e Ft környékén azt várnák az emberek hogy egy olyan videokártyát fognak kapni ami minimum a középkategória teteje és nem kényszerülnek vele komolyabb kompromisszumokra akár még 1440p-ben sem, és kiszolgálja őket pár évig... A 1060 ezt már nem tudja, a megjelenésekor is rezgett picit a léc, az meg kb. pont 2 éve volt.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Sinesol
addikt
Hát ha abból indulok ki, hogy az RX570/580 az a középkategória a pirosak szerint, akkor az 1070 az nemigen az, arról nem is beszélve, hogy az emlitettek is 100k környékén tanyáznak. Ha meg ők ennyiért mérik, akkor miert adnák a zöldek olcsóbban a sajátjukat...
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Szerintem maga a Vega alapját adó GCN architektúra fog még nagyot domborítani, csak nem most, és nem ezekben a Vegákban, és nem ennyi pénzért.
Kell alá egy jobb gyártástech meg olcsóbb memória köré, és nagyon jó lesz az... persze kérdés hogy ebből az elméletből lesz-e valaha gyakorlat, pl. a Vega20 személyében... ha fogadnom kéne én egyelőre a 'nem'-re tennék...A piac hibája, azaz a bányászláz már közel fél éve lecsengett, és az árak még mindig a plafonon vannak, pedig van elég készlet mindenből. Mesterségesen tartják magasan őket, az átlag parasztot - pl. engem - pedig pont nem érdekel hogy ki és miért teszi ezt. A most kapható kártyák közül alig tudnék 1-2 olyat mondani ami abba az árkategóriába való amelyikben jelenleg van.
Csak azért sikerült pont a 1060-ba belekötni, mert az tanyázik abban az árban ami sokaknak a maximum elérhető kategóriát jelenti. A 1050 is drága, de mindenki tudja hogy az csak egy puruttya 1050 és nem érdemes tőle sokat várni, 1080p-ben talán kiszolgál ideig-óráig... a 1060 által lefedett kategória viszont már egész más, és az a kártya nem való már oda...Turenkarn
-
Tyrel
őstag
A Polaris-ok jobban tartják magukat, nem nagyon kell az új DX12-es WoW-nál messzebb menni, és amennyire én tudom bányászatra is jobbak, de egyébként vlaóban nem érnek azok a kártyák sem 100k-t. Konkrétan volt 580-am és 1440p-n nem voltam már maradéktalanul elégedett vele...
Ebben a topicban viszont az nVidia termékskálájáról ill. annak lehetséges megújulásáról beszéltünk, ezért emíltettem elsőként/példaként a 1060-at.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Duddi
aktív tag
Az az idő mikor a felsőkategóris volt 100-200K ig a közép mge 60-90K ig rég elmúlt és nem is jön vissza hiába várod.
Amíg az emberek megveszik a kártyákat 300K ért is addig onnan fognak visszafelé számolni.
És abban is biztos lehetsz hogy az új RTX sorozat magasabb msrp vel fog indítani mint ahogy a GTX tette. mert memória árak meg sugárkövetés. úgyhogy várhatod tehát én az RTX2080 asat valahol 799-899 környékén várom sima és founders edition. mert MEG FOGJÁK VENNI így is. -
myckie2
senior tag
Pletykák alapján az RTX 2070 és 2080 kap ray tracing processzort. Tehát ezt majd úgy kell elképzelni, hogy a játékok alatt a ray tracing jobban fog futni ezen a két kártyán, de a többi kártya is majd megbírkózik vele csak masszív fps vesztéssel?
"For every man there is a cause which he would gladly die for."
-
Duddi
aktív tag
Mindenesetre kíváncsian várom a Gamescom ot és hogy mit mennyiért jelentenek be.
-
Tyrel
őstag
Hát ez a "meg fogják venni" talán amerikára igaz, bár nem rég volt hír hogy ott is "európai szintre" érnek a hardver árak...
Nagyon sok embert láttam itt a fórumon, és ismerősi körömben is vannak bőven akik le vannak ragadva GTX 960-al, meg még ennél régebbi Radeonokkal (pl. 260X) és 1050-re nem akarnak váltani, 1060-ra meg nem tudnak már. Némelyikük felhagyott a játszással, másikuk PS4-re váltott...
Persze mindig lesz pár újgazdag majom aki bármennyi pénzt kiad a szeretett cége csúcs termékéért, iPhone X-et is vesznek emberek, de kb. minden terméknél, legyen az akár videokártya akár pl. autó általánosan él az a szabály, hogy nem az abszolút csúcsmodellből van igazán bevétel, ill. nem abból él a cég... az csak a presztízshez kell.
Az viszont hatalmas tévedés hogy a középkategóriát a termék szériaszáma határozza meg... nem az, hanem az ára. Ha a középkategóriásnak nevezett kártyák ára belenyal a felsőkategóriás árakba, a helyükre pedig nem érkezik semmi valóban középategóriás árú és alapvetően jó ár/érték arányú termék, akkor az emberek többsége nem a felsőkategóriát fogja megvenni inkább, hanem úgy ahogy van nem vásárol a termékből. Semmilyet sem.
Ezzel a f*sz piaci magatartással kizárólag saját magának köszönheti az nVidia és az AMD is, ha csökkennek az eladásai... ill. persze a negyedéves bevételi statisztikáik mást mutatnak, de az a bányászat miatt van. Pont kapóra jött nekik...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
janeszgol
veterán
Hát ez elég szomorú. A PC-sek megveszik 120-ért a VGA-t, aztán másnak meg ennyiből van meg az új konzolja. Persze a PC-seknek még venni kell ezt-azt. Az eredmény? FHD-ban játszhatsz. Ja de csak a következő konzolgenerációig. Grat. Mondjuk az állítólag még három év, az talán megérheti. Talán!
Tyrel, pontosan. Én otthagytam a lakásomban a gépem, nem is fogok a helyére se venni ilyen áron semmit. Van egy xbox one s-sem, majd azon játszogatok.
[ Szerkesztve ]
-
Kopi31415
félisten
És a magyar piac még mindig kerekítési hiba se a cégeknek.
"Az viszont hatalmas tévedés hogy a középkategóriát a termék szériaszáma határozza meg... nem az, hanem az ára. Ha a középkategóriásnak nevezett kártyák ára belenyal a felsőkategóriás árakba, a helyükre pedig nem érkezik semmi valóban középategóriás árú és alapvetően jó ár/érték arányú termék, akkor az emberek többsége nem a felsőkategóriát fogja megvenni inkább, hanem úgy ahogy van nem vásárol a termékből. Semmilyet sem."
Az árat elég sok minden határozza meg, vagyis az termek kategorizálásra pont alkalmatlan valami. Pláne, hogy milyen fantáziái vannak az embereknek mellé.
A GCN pedig már minimum négy generáció óta vár jobb memóriára, jobb gyártástechnológiára, jobb marketingre, hogy nagyot fusson.
[ Szerkesztve ]
Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Leginkább a drivertől függ. A DXR egy szabvány, amit lehet meghajtóval támogatni. Az NV esetében világos az irány, mert ők bejelentették, hogy a Pascal, illetve ezalatt nem kap semmi meghajtót, ami a futtatást a fallback layerre korlátozza. A többi gyártó még nem kommentálta ezt részletesen. Az AMD annyit mondott, hogy ők írnak majd drivert a piacon lévő kártyákra, de ez is elég sok dolgot jelenthet. Ezt leghamarabb majd valamikor jövő márciusban látjuk meg. Idén erre nem épül majd játék. Az se biztos, hogy a végleges DXR-t megkapja a Windows 10 év végi frissítése.
[ Szerkesztve ]
-
Duddi
aktív tag
Az USA árazása azért vicces mert az árak ott nem tartalmazzák a forgalmi adót. Mivel az államonként és termék típusonként változik ezért ott mindenre a bruttó árat írják és adózni a kasszánál fizetéskor fogsz.
Ettől eltekintve nem tudom hogy ez igaz e az MSRP re is vagy sem.Átérzem miről beszélsz mert nekem is van sok ismerősöm akinek az 1-2 generációval korábbi csúcskariját nem tudja hasonló áron erősebbre cserélni jó esetben csak ugyan olyan erősre.
Viszont a kategorizálásoddal nem értek egyet.
Van egy csip mondjuk a GP104 akkor a hibátlan válogatott darabjai lesznek a csúcs kategória lásd 1080Ti az elmegy minőségű a 1080 a hibás vágott darabok a 1070
Na most ha a csip gyártása mondjuk 300 dollár / darab (kitalált szám) és a hibátlan csúcspéldány kihozatala mondjuk 6% akkor az ahogy láttuk 1200$ 1080Ti a következő stabilan hozható lépés lesz a következő árkategória 700$ 1080 és így tovább.
A 1060 1050 már másik csipet használ a GP106 osat és annak a csúcsa talán a 1060Ti vagy 1070Ti és onnan számolunk visszafelé.Gyártási szempontból Nvidiának van mondjuk egy szériához 5 csipje professzionális GP100 high end GP104 és mid Gp106 low 107 108
Az hogy ezek árban hová jönnek ki a végén az a vásárló dolga.
Igen a régi értelemben vett ár alapú középkategória teljesítménye talán még esett is. de ez pont nem érdekli a cégeket. akkor is az az árkategória fogyott és most is az fogy majdnem mindegy mi van benne vagy mennyivel tud többet.Amíg nem lesz megint verseny a piacon addig az árak csak felfelé fognak menni meglásd.
[ Szerkesztve ]
-
Vitamincsiga
tag
Szóval, ha jól értelmezem, a "normál üzemmódban" 16 TFlops-ot tud. 32 bites egész és lebegőpontos számokkal. Ami ugye nem valami sok fejlődés a korábbi generációhoz képest.
De ha FP16-ban, INT8-ban - az INT4-et, még értelmeznem kell- íródik meg a kód, akkor valami bődületes teljesítményre képes - 125 - 250 - 500 billió művelt mp-enként. Az viszont hűha!!
A RT mag-ot most nem tudom hova kötni, de ha ekkorát tettek bele, akkor az biztos jó!A Vegánál megjelent a FP16 és az INT8, ott a "hagyományos módon számolódik ki", 1 FP32, vagy 2 FP16, vagy 4 INT8. Azaz 11 - 23 - 46 billió művelet mp-enként.
A kettő között NV vs AMD - FP16 és INT8 számábrázolás mellett meglehetősen nagy a különbség!És adódnak a kérdések - jó, még nincs kéznél, tesztprogram sincs, Vega 20 sincs - melyik a jobb architektúra? Építsük külön - NV - vagy egybe - AMD?
FP16-ot nézve "ki is jön" a HW-ből a 125 TFLOPS - 23 TFLOPS különbség? Vagy csak "egy szám"...
A Vega 20 7 nm-en, A Turing 12 nm-en készül lesz-e válasz a fentebbire?
Átjön az architektúra a játékszegmensbe is? /A tenzor egységre gondolok, a RT tuti!/
Ki lehet-e használni ezt a játékszegmensben? A kérdés elvi - DX(Péntek!)13Mert ha ekkora potenciál van benne, akkor azt vétek ki nem használni!
Navi?Ötletek?
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
Meteorhead
aktív tag
Hát... ez nagyon merésznek tűnik nekem. A diát elnézve nagyon sokat hízott és egyetlen speciális területet tud lényegesen jobban kiszolgálni. Szerintem elég sokan ki fogják fizetni a felárt (hiszen ott van a lapkán az IC meg az IP), de messze nem fogja MINDENKI használni. Eztán tuti lenyomják a CAD szoftverek torkán a sugárkövetést.
Mivel ezek is csak az év vége felé fognak megérkezni, Vega 20 7nm-erről addigra már minden ismert lesz, az lesz az konkurens csúcshardver amivel versenyezni tud. Ha Vega 20 végre tényleg visszatér az 1:2 DP:SP arányra, akkor szerintem nagyon szűk lesz az a terület, ahova ez az RTX család kelleni fog. Navi pedig nem sokkal ezek után fog érkezni elvileg, és szerintem nagyot dobbanthat AMD ha nem megy el a specializáció felé. Szerintem ez a sugárkövető célhardver egy GPU-ba nagyon rizikós húzás, főleg ha ennyi tranyó kell neki.
-
Ragnar_
addikt
Jajdejó. Alig várom már a raytracinget, hogy újra 30 FPS-el fussanak a játékok egy 200k-s VGA-n FHD-ben.
(Viszont ha megnézem a Metro Exodus raytracing demót legalább kb. semmit extra látványelem nincs, ha nem tudom, hogy raytracing ki nem találom. Wonderful.)[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vitamincsiga #37 üzenetére
Ez nem így működik. FP16-ban az Turing 32 GFLOPS. A többi a Tensor, de az nem FMA, hanem dot8.
A Vega 10-nél 27 TFLOPS az FP16, és 55 TOPS a QSAD. A Vega 20-tól lesz dot8.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
félisten
Nem hiszem, hogy azért majmozni kéne azt, aki kiad 1000€-t videokártyára, vagy telefonra. Azért nem egy hatalmas, megfizethetetlen összegről beszélünk, az hogy otthon ez sokaknak két havi fizetés egy dolog.
Újgazdagok inkább Titan V-t vettek, az már tényleg egy sokkal keményebb összeg. -
hombre[EU]
őstag
2024-et írunk. Belépsz az Ikeába. Felcsapod a VR sityakot,felhōbōl betöltöd a lakásod. RaytracingesUnrealEngine alatt realtime-ban válogatsz a kanapék és nappali bútorok között...
build bridges not walls
-
válasz
hombre[EU] #42 üzenetére
Ehhez nem kell raytracing, ez az egész már most is ugyanígy létezhetne. És 2024-ben nem mászik be magától a lakásod alaprajza a felhőbe.
[ Szerkesztve ]
SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosítsuk akkor ezt. A Tensor azért leválasztott feldolgozó, mert ALU-k szintjén nem működik, csupán 4x4-es mátrixban (a Volta és a Turing esetében, de lehet más mátrix más hardveren). Ezért különbözteti meg erősen az NVIDIA, mert amíg a normál FP16 FMA gyakorlatilag egy egyszerűen elérhető ALU operáció, addig a Tensor-féle FP16 FMAC inkább mátrixba fűzött változata ennek, ami csak mátrixokon tud dolgozni. Utóbbi teljesen más támogatást igényel, és a legtöbb API-ban, főleg a szabványosokban ez nincs is lekezelve. Pusztán az ALU szintjén persze alapvetően FMA-ről van szó, de csupán egy ALU a Tensor esetében nem hozzáférhető, ellentétben a fő ALU-kkal.
A mátrixot nem érdemes az FMA elé rakni, mert félrevezető. Az operáció zajlik mátrixokon, de maga a csupasz utasítás nem. Ergo nem az "fp16 matrix multiply-add" a legjobb leírás rá, hanem fp16 fused multiply-accumulate 4x4-es mátrixokon.
[ Szerkesztve ]
-
Huh ennél negatívabb hangvétellel megírni nehéz lehetett volna ezt a cikket az új kártyáról, még jó hogy elvétve vannak benne az újításokra vonatkozó mondatok is a sok hátrány és negatívum közé besorolva, még ha a címbe le is van írva, mire érkezett az új kártya, és nem szándékozik leváltani a Voltát hanem az mellé érkezett a RT-t támogatni, és a poor Volta marad.... Hiába na, ezért szeretünk...
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa
-
lenox
addikt
Ugye, hogy mennyire nem dot8?
A mátrixot nem érdemes az FMA elé rakni, mert félrevezető. Az operáció zajlik mátrixokon, de maga a csupasz utasítás nem. Ergo nem az "fp16 matrix multiply-add" a legjobb leírás rá, hanem fp16 fused multiply-accumulate 4x4-es mátrixokon.
Aha, matrix multiply-add vs multiply-accumulate matrixokon. Mondjuk az nv doksiban is van matrix multiply-accumulate, szoval hadd rakjam ele, koszi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egész Tensor lényege a dot product. Gyakorlatilag 4x4x4-es tömb hardverbe ágyazva, és a feldolgozók ezen a tömbön csinálnak FP16-os FMAC-t. Vektor formában ez ugye több FP16-os dot productnak fogható fel.
Tőlem odaírhatjuk, csak nem igazán fedi a valóságot, mert utasítás szintjén csak FMAC van és nem mátrix, utóbbi a struktúrából jön, és nem az utasításból.
A Tensort a fentiek miatt érdemes leválasztani, és az NV is külön közli az FP16-os eredményt és a Tensor eredményeket. Pontosan azért, mert ha a kód nem megfelelő, vagy az API nem is támogatja (ami a legtöbb szabványos API-nál jellemző), akkor a Tensor hardver csak díszítés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én egészen pontosan arra gondolok, hogy egy A=B*C+D esetében arról szól a Tensor, hogy az A eredménye egy 4x4-es mátrix lesz, hol a B és a C 4x4-es mátrix, és ennek az 4x4-es mátrix eredményéhez hozzáadódik egy 4x4-es mátrix, ami a D, persze egy operáció formájában. Ez a feldolgozók szintjén viszont nem jelent mátrixszorzást, hiszen ez a struktúrából keletkezik, az ALU-ra levetítve csupán B0,0 lesz szorozva C0,0-val, ehhez hozzáadva D0,0-t és kijön belőle A0,0. És így tovább.
[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
ph Hagyományos feladatokban alig lesz gyorsabb a Voltánál a Turing architektúra, de nem is ez volt a fejlesztés célja.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 (GA104)
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AutoCAD
- [Re:] [Roland7489:] MSI Radeon RX 570 8GB (TÖBB MINT 1 ÉV GARI)
- Laza koronavírus topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- [Re:] Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- [Re:] Kiléphet a mobilpiacról az LG
- További aktív témák...
- Kifogástalan állapotú Samsung Galaxy S10+ dobozában eladó, posta az árban
- LG 22" LED Full HD Monitor 22 " 22M38A HDMI VGA
- Eladó egy Foscam FI9900EP IP Full HD 4M kamera + Poe tápfeladó
- Új iPhone 12 Pro MAX 128 GB Óceánkék / Bontatlan / Független / 1 Év Apple garancia
- REMEK ÁRON ELADÓ 8.GENERÁCIÓS MEDION ERAZER /i7/8GB/1TB HDD+128GB SSD/NVIDIA GTX 1050/GARANCIA/DOBOZ
Állásajánlatok
Cég: ICF Tech Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.
Város: Dunaújváros