Helyenként nem számol elég pontosan a Titan V

Az NVIDIA szerint a molekuláris dinamikai szimulációra szolgáló Amber programcsomagon belül idézhető elő a jelenség.

A The Register nemrég egy olyan problémára hívta fel a figyelmet, amely meglehetősen furcsának számít az iparágon belül: egy meg nem nevezett mérnökre hivatkozva azt állítják, hogy a Titan V nevű VGA, amit jellemzően GPGPU-s feladatokra vetnek be, helyenként nem számol elég pontosan.

Az említett média a kapott adatok alapján azt írja, hogy a Titan V VGA-k a fehérje és az enzim közötti kölcsönhatás szimulációja során, azonos számítások mellett nem azonos eredményt adnak vissza. Két termék konkrétan 10%-os varianciát generál ebben tekintetében, miközben ennél a tesztnél minden esetben ugyanannak az eredménynek kellene kijönnie, és a korábbi generációs NVIDIA hardvereknél ez így is történik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hol a hiba, innen nézve lehet a hardverben vagy a szoftverben is. Az NVIDIA tud róla, hogy a molekuláris dinamikai szimulációra szolgáló Amber programcsomagon belül előidézhető a jelenség, illetve kérik az ügyfeleket, hogy ha hasonlót tapasztalnak, akkor azt jelezzék az alábbi elektronikus levelezési címen. A vizsgálódások után valószínűleg valamiféle javítás is érkezhet a jövőben, de ennek a módja a hiba okától függ, ami egyelőre nem ismert, vagy nem akarják publikusan ismertetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés