Beépített golf üzemmódot kapott a Toshiba Regza 50G5 LCD TV

A Toshiba szeret az innovátor szerepében tetszelegni, elég ha csak a HD-DVD eljárásra, vagy a tévékbe épített, arcfelismerő funkciókkal megspékelt kamerákra gondol az ember. De néha olyan, mintha túlzásba vinnék a dolgokat, és érthetetlen funkciókkal tömnék ki a készülékeiket.

Toshiba Regza 50G5
Toshiba Regza 50G5

Pont ilyennek tűnik a nyár közepén a boltokba kerülő 50G5 típusjelzésű modellbe integrált „golf üzemmód” is. Ezt a profilt, mint ahogy nevéből már sejthető, kifejezetten a golf közvetítésekhez optimalizálták. Ezt aktiválva állítólag a 2D-3D konverzió esetén is tökéletes a guruló vagy szálló labdacs megjelenítése, és a legutolsó fűszál is kiválóan látszik. Sőt ennek bekapcsolásakor a készülék kilistázza az összes golffal kapcsolatos tévéműsort, információt szolgáltat az éppen aktuális edzés kurzusokról, és a sportággal kapcsolatos honlapokból is felkínál egy csokrot. Ez szép és jó, de kérdés, hogy erre valóban létezik-e valós igény. Bár lehet, hogy ez a jövő útja, és idővel felbukkannak majd focis, sorozatos, rajzfilmes vagy épp videoklipes tévék is. Csak ezt egyelőre egy picit nehéz elképzelni.

Toshiba Regza 50G5 golf mód
Toshiba Regza 50G5 golf mód

A Full HD felbontású LCD tévé 120 hertzes képfrissítési rátával dolgozik. Maximális valós kontrasztaránya a Toshiba állítása szerint 5000:1, a dinamikus kontrasztarány pedig 5 800 000:1. Képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, amihez az aktív záras eljárást használja. Két 10 wattos full-range hangszóró került bele, biztosítja a különféle netes alkalmazások elérését, valamint a nyílt böngésző sem hiányzik belőle. Az ötven hüvelykes tévéért a hírek szerint körülbelül 2500 dollárt kérnek majd el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés