Kiderült miért nem baráti a viszony a Switch és a nem hivatalos dokkolók között

Megmosolyogtató, hogy egy pár forintos komponensen múlik a konzol élete.

Egy hete számoltunk be arról, hogy az új firmware után tönkremehet a nem hivatalos dokkolókban a Nintendo Switch, és úgy néz ki, hogy egy fémréteg ellenállás (56K), pontosabban ennek hiánya okozta a galibát.

A Nintendo szerint bármennyire is hasonlítanak egymásra az USB aljzatok, nem mindegyik ugyanolyan, és a Switch számára egy olyan töltőkábel, vagy -modul kell, ami rendelkezik a fenti komponenssel. Ennek hiányában a rendszer olyan hibákat produkálhat, amit a felhasználók tapasztaltak.

A fentiek miatt a Nintendo lényegében ajánlást adott a harmadik féltől származó kiegészítők gyártóinak, hogy az említett komponenst mindenképpen használják. Ez ráadásul nem is drága, magyar valutában mérve 10-20 forintos költség (amit nagy mennyiségben persze jóval olcsóbban is be lehet szerezni), ez pedig kifejezetten bosszantó lehet azok számára, akik egy ilyen filléres tétel hiánya miatt vesztették el a mentett játékállásaikat.

Az érintett felhasználók egyébként azt még mindig nem értik, hogy miért pont az új firmware hatására kezdett ez a gond jelentkezni, de ennek igazából van magyarázata. Elméletben a Switch konzolhoz fejlesztett szoftver arra épít, hogy ha a harmadik féltől származó dokkolók látszatra el is térnek, azért a fizikai működés tekintetében hasonlítanak annyira a hivatalos megoldásra, hogy az alapvetően szükséges komponenseket tartalmazzák. A Nintendo tehát nem számít arra, hogy egy filléres tétel hiányzik a nem hivatalos kiegészítőkből, amikor az újabb firmware-eket írják. A vállalat pedig csak a hivatalos kiegészítőket teszteli, vagyis az ellenőrzési procedúrán nem derül ki a probléma.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés