Hirdetés

Kifejezetten olcsó lesz a Switch online szolgáltatása

A Nintendo végre halad a korral, lesz felhőbe történő mentés is, de a virtuális konzol kimarad.

A konzolok esetében az újabb gépekhez járó online szolgáltatás ma már teljesen elfogadottnak számít. A Microsoft és a Sony is kér némi pénzt bizonyos funkciókért cserébe, például a legtöbb játék többjátékos módját csak így lehet elérni.

A Nintendo ezen a területen alaposan lemaradt, és ezt a japán vállalat sem tagadja igazán, elvégre olyan szolgáltatások hiányoznak a Switch konzolról, mint a mentések felhőbe történő importálása. Ez akkor értékelődik fel igazán, amikor maga a gép véletlenül tönkremegy, és a játékos gyakorlatilag az összes adatát elveszíti.

Jó hír, hogy a Switch is megkapja a maga kis online szolgáltatását, méghozzá szeptembertől, ami például tartalmazni fogja a felhőbe történő mentés lehetőségét. Ezt nagyon sok felhasználó kérte, és meg is érkezik, de csak az előfizetőknek lesz elérhető.

A szolgáltatás része még pár ingyenes, klasszikus NES játék elérhetősége. A start pillanatában húszról lesz szó, később azonban bővülni fog a lista. A hozzáférés gyakorlatilag az előfizetés lejártáig tart, hasonlóan a Microsoft és a Sony modelljéhez, emellett az online játék is beolvad az előfizetésbe.

A Nintendo érdekes módon kifejezetten olcsón méri a rendszert. A Microsoft és a Sony havi 10 dolláros díjához képest a Switch esetében csupán 4 dollárt kell erre szánni. Az éves szintű előfizetés is csak 20 dollár, ami árban harmada a két konkurens által igényelt összegnek, de ha valaki nagyon spórolni akar, akkor lesz 35 dollárért egy családi csomag, ami egy évig nyolc Nintendo Switch felhasználónak kínál jogot az online szolgáltatások igénybevételére.

Kimarad azonban a virtuális konzol, ami többek között elérhető volt a Wii, a Wii U és a 3DS gépeken is. Ezen keresztül a játékosok bizonyos NES, SNES, Nintendo 64, vagy éppen Gameboy címeket tudtak futtatni, de a Switch esetében a Nintendo nem tervez ilyen funkciókat. A vállalat a klasszikusokat a inkább újra kiadná, ami valószínűsíti, hogy technikailag lenne nehéz megoldani a működést, mivel a Switch elég nagy váltásnak számít a korábbi Wii és Wii U gépekhez képest.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés