A Rockchip lebombázza a Chrome OS-t futtató eszközök piacát

A Rockchip a tabletpiacot már alaposan a markában tartja, hiszen rendkívül olcsón kínálnak igen jó rendszerchipeket, és ilyen ajánlatokkal csak a kínai konkurensek tudjak felvenni a versenyt. A Rockchip azonban ezzel nem elégszik meg, és szemet vetettek a Chrome OS-t futtató eszközök piacára is, amelyet a héten szó szerint lebombáztak.

Hozzávetőleg fél tucat új Chrome OS-es megoldás mutatkozott be, amelyek egységesen a Rockchip RK3288-as rendszerchipre épülnek, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy az órajelek szempontjából a termékek eltérhetnek.

ASUS Chromebit
ASUS Chromebit

Az ASUS Chromebit a felhozatal üde színfoltja, hiszen egy HDMI interfésszel rendelkező kijelzőbe helyezve lényegében egy Chrome OS-t futtató eszközt kaphatunk, amely vezérelhető Bluetooth kapcsolaton kommunikáló beviteli eszközökkel. Mindezért pedig csak 100 dollárt kell fizetni.

ASUS Chromebook Flip
ASUS Chromebook Flip

Az ASUS-nál maradva érkezik a Chromebook Flip is, amely 250 dollárért 10,1 hüvelykes, érintésre érzékeny, ISP panelre épülő kijelzőt kínál, amely ráadásul 360 fokban kifordítható. Ebben a gépben 4 GB rendszermemória és 16 GB-os eMMC adattároló található, az üzemidő pedig 10 óra is lehet.

A Haier is egy Chromebook 11 nevű mobil géppel jelentkezett, amelynek a nevéből már sejthető, hogy 11 colos kijelzőt kínál. Pont ugyanekkora a Hisense Chromebook is, ráadásul a két masina még a 2 GB-os rendszermemória, illetve a 16 GB-os eMMC adattároló tekintetében is megegyezik.

Hisense Chromebook
Hisense Chromebook

A Haier és a Hisense Chromebookja között az eltérés a Rockchip RK3288-as rendszerchipben keresendő, utóbbi gépben ugyanis egy magasabb órajeleken üzemelő verzió került, amely nagyobb sebességet kínál, de az üzemidőt csökkenti. Ennek megfelelően a potenciális vásárló eldöntheti, hogy egy nagyobb teljesítményű, de csak hat órás üzemidőt kínáló Hisense Chromebookra költ 150 dollárt, vagy marad a Haier némileg lassabb megoldása tíz órás üzemidővel.

Végül a CTL az oktatás oldaláról közelíti meg a Chromebookok kérdését, így bemutatták a Chromebook J2 és J4 jelzésű modelleket. A 11,6 colos kijelzővel rendelkező, 16 GB-os eMMC tárhelyet kínáló megoldások között a fő különbség, hogy előbbiben 2, míg utóbbiban 4 GB rendszermemória található.

CTL Chromebook J2 és J4
CTL Chromebook J2 és J4

A CTL Chromebook J2 180, míg a J4 210 dollárért lesz elérhető, továbbá opciós lehetőség mindkét masinához egy Chrome Device Management licenckonstrukciót vásárolni további 20 dollárért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés