CES 2015: bejártuk az ASUS standját

Hirdetés

Ma már nem csak az olyan klasszikus hardverek, mint az alaplapok és grafikus kártyák területén, hanem szinte minden ágazatban jelen van az ASUS. Ez kiválóan látszott a termékek sokszínűségén, melyeket az idei CES-en közszemlére tett.

ROG Crossblade Ranger és X99-DeLuxe alaplap ROG Crossblade Ranger és X99-DeLuxe alaplap
ROG Crossblade Ranger és X99-DeLuxe alaplap [+]

A félmilliárdodik eladott alaplap kapcsán bemutatott, hófehér Sabertooth Z97 Mark S alaplapra épülő modokat már korábban bemutattuk, mellettük a két csúcsmodell, Intel vonalon az általunk már kipróbált X99-Deluxe és az első AMD APU-t használó ROG alaplap a Crossblade Ranger pózolt.

ROG és Strix gamer kellékek ROG és Strix gamer kellékek
ROG és Strix gamer kellékek [+]

A ROG szekciót folytatva jött a 27 hüvelykes, 4K-s, IPS paneles, G-Sync-es ASUS Swift PG27AQ monitor, és körülötte feszített a Sica és Spatha gamer egerek, valamit a Strix 7.1 headset és Strix Tactic Pro mechanikus billentyűzet, melyekről szintén írtunk már a napokban, illetve láttuk az extrém SLI hidakat és a Whetstone egéralátétet, no és természetesen a ROG G20 és ROG GR8 játékkonzol méretű gamer gépek sem hiányozhattak.

Csinos páros a VivoMini PC és a Designo monitor
Csinos páros a VivoMini PC és a Designo monitor [+]

Új, egyszerűbb és letisztultabb dobozba kerültek az ASUS mini PC-i. A Vivo PC után VivoMininek nevezett parányok 131 x 131 mm alapterületűek és 42 mm magasak, bennük még negyedik generációs Core lapkák dolgoznak. A Designo MX27AQ 27 hüvelykes, IPS paneles, WQHD monitort tették ki melléjük, amiről a pici PC-khez hasonlóan korábban leírtuk a tudnivalókat.


[+]

Hálózati eszközök terén is egyre erősebb az ASUS. A még mindig elég újnak számító, ac-s Wi-Fi szabványra több érdekességet is mutatott. Az RT-AC3200 egy új csúcsmodell hat antennával, két, fejenként 1300 Mbps-os csúcssebességre képes, 5 GHz-es hálózattal ami mellé a 2,4 GHz-es, n-es Wi-Fi ad 600 Mbps-ot, így jön össze a 3200-as szám. A négyantennások közül  az EA-AC87 a legérdekesebb, ugyanis támogatja az MU-MIMO technológiát, tehát négy adatfolyamát (egy-egy antennáját), dedikáltan hozzá tudja rendelni egy csatlakozó készülékhez. Nincs antennája az RP-AC68-nak, ami jelismétlő létére elég nagy darab. De jól fel is van szerelve, hat belső antennát, öt darab, gigabites Ethernet portot és USB csatlakozót is kapott, így ideális kiegészítője lehet egy komolyabb házi multimédiaközpontnak.

GL771 notebook RealSense 3D kamerával
GL771 notebook RealSense 3D kamerával [+]

Természetesen az Intel új csodája, a RealSense 3D kamera sem maradhatott ki az ASUS kínálatából. A vékony, 17,3 hüvelykes GL771 gamer notebookba tették bele, melynek négymagos Haswell processzora és GeForce GTX 860M grafikus alrendszere van.

Tényleg nagyon vékonyak és elegánsak a Transformer Book Chi készülékek Tényleg nagyon vékonyak és elegánsak a Transformer Book Chi készülékek
Tényleg nagyon vékonyak és elegánsak a Transformer Book Chi készülékek [+]

Megnéztük élőben és kellően közelről az ASUS Transformer Book Chi modelleket is, melyeket a bemutató sajtótájékoztatóban csak távolról láttunk. Tényleg nagyon vékonyak és csinosak is, így végre Windows alapú tabletet is kapunk az androidos és iOS csúcsmodellek karcsúságával. A kiegészítő billentyűzettel pedig nagyszerű kis notebookká válnak.


[+]

Projektorok területén is egyre aktívabb az ASUS, a CES-en egy rövid vetítési távolságú modellt prezentáltak, ami 700 lumenjével fényerő terén kategóriavezető. Szintén érdekes jószág a Transfer Express, ami egy USB-s dobozka. Azt tudja, hogy közvetlen USB 3.0 kapcsolatot létesít két PC vagy PC és androidos (kézi) készülék között, így egyszerűen másolhatunk adatokat köztük. Emellett billentyűzet és egér, illetve kijelző megosztására is képes a Transfer Express, mondhatni a hozzá csatlakoztatott számítógépeket, tableteket és okostelefonokat közös kijelzőn, egyetlen billentyűzettel és egérrel kezelhetjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés