Egy újabb Max-Q dizájnnal válaszolna az NVIDIA a Kaby Lake-G-re

A jelenleg híresztelt GeForce GTX 1050 Ti Max-Q a 65 wattos verzió ellen venné fel a harcot.

Az Intel a CES-en lényegében mindent elárult a Kaby Lake-G platformról, amely tulajdonképpen igen kellemesen sikerült. A legtöbben nyilván a nagyobb, 100 wattos TDP osztályba sorolt modellekre figyeltek, amelynek a teljesítménye tényleg nagyon erős, főleg ahhoz mérten, hogy mennyit fogyaszt, illetve milyen kis helyre befér. Ezzel az Intel igen jó eséllyel veszi célba az NVIDIA Max-Q-s dizájnjai közül a GeForce GTX 1060-nal szerelt notebookokat.

Az igazán veszélyes modellek azonban a 65 wattos Kaby Lake-G verziók, amelyek ellen nincs is igazán hatékony fegyvere az NVIDIA-nak. Mára azonban felmerültek azok a információk, hogy jön a GeForce GTX 1050 Ti Max-Q-s verziója, ráadásul mindezt alátámasztja a vállalat hivatalos Linux meghajtójának leírása.

Sajnos pontos adat nincs a Max-Q-s GeForce GTX 1050 Ti paramétereiről, de valószínűleg ugyanazt kínálja, mint a normál verzió, csak valamivel alacsonyabb órajelek mellett, elvégre a fő cél a fogyasztás mérsékelt szinten tartása.

Azt nem tudni, hogy mennyire lehet versenyképes az új jövevény a 65 wattos Kaby Lake-G modellek ellen. Abból a szempontból mindenképpen hátrányban lesz, hogy jóval nagyobb alaplap szükséges a beépítésére, illetve statikusan kell megoldani a CPU és a GPU terhelésének optimális vezérlését.

A fenti tényezők mindenképpen rosszabb üzemidőhöz fognak vezetni az Intel megoldásához viszonyítva, de teljesítményben még elkaphatók a kisebb Kaby Lake-G-k.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés