Nem számítanak jó évre az alaplapgyártók

Az alaplapgyártók a piac átalakításából már most látják, hogy a 2013-as esztendő nem lesz jó év a növekedés szempontjából. Az egyénileg összeszerelt konfigurációkra az igény csökken, de a hagyományos OEM PC-k eladásai is maximum stagnáló eredményeket hozhatnak a piac nagyobb szereplői számára.

Az ASUS úgy számol, hogy 21,5-22 millió alaplapot tudnak leszállítani 2013-ban, ami a 2012-es 22-22,2 milliós eredményhez képest enyhe visszaesés. A Gigabyte már optimistább, így az előző esztendő 19 milliós eredményét úgy gondolják, hogy 20 millióra tudják növelni idén. A két legnagyobb alaplapgyártó továbbra is komolyan fókuszál Kínára.

Az ASUS továbbra is vezet, de a nem sokkal.
Az ASUS továbbra is vezet, de nem sokkal.

Az MSI és az ASRock egyelőre nem olyan népszerű Kínában, mint a fentebb említett cégek, de 2013-ban ez ellen mindenképp tenni szeretnének. Az MSI a változásoktól azt reméli, hogy idén 6-6,5 millió alaplapot tudnak majd leszállítani a 2012-es ötmilliós eredményhez képest, míg az ASRock 9 millió termék eladásával számol, és csak Kínában 3 millió alaplapot szeretnének értékesíteni.

Az elemzők szerint a márkás alaplapok piacán idén 3-5%-os csökkenés valószínű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés