Mégis megjelenik a „nem létező” Acer Chromebook

A címben lévő paradoxon természetesen csak játék a szavakkal, hiszen nem arról van szó, hogy egy fantomterméket jelentetne meg az Acer, ami aztán sehol sem lesz kapható. Csupán utalni szerettünk volna egy korábbi, pontosan három hónappal ezelőtt megjelent írásunkra, amiben egy olyan Acer Chromebookról számoltunk be, amit a gyártó még tavaly decemberben rakott ki a weboldalára, majd nem sokkal később gyorsan el is tüntette onnan, mondván, hogy az még nem egy végleges termék, de valóban készülnek egy új Chromebookkal.

Ennek megjelenését a gyártó éppen ma jelentette be, igaz a típusjelzés nem C710-2605 lett, mint azt korábbi hírünk alapján vártuk, hanem C710-2055, de a technikai paraméterek tekintetében ez nem okoz változást. Lényegében a gyártó kiküszöbölte azokat a negatívumokat és hiányosságokat, amiket a korábbi modell, a C710-2847 kapcsán tapasztalhattak a vásárlók – mint a kevés memória és a mindössze 3,5 órás akkumulátoros üzemidő. Lényegében az alapkoncepció és a processzor (Celeron 847) maradt, de 2 helyett 4 GB RAM és három- helyett hatcellás akkumulátort szereltek bele, ezzel a várható üzemidő 6 óra körül alakul az eddig 3,5-4 óra helyett. Sajnos az előre megjósolt tárkapacitás-növelés nem jött össze, a merevlemez mérete maradt 320 GB a várt 500 GB helyett, cserébe az árcédula 299 helyett csupán 279 dollárra rúg.

A 11,6"-es Acer Chromebook koncepcióját tekintve semmit sem változott: a felhős szolgáltatásokra kigyúrt és mindenki számára könnyen használható Chrome OS változatlanul a termék alapvető részét képezi, amit elsősorban oktatási intézményeknek, diákoknak és számítógéppel ismerkedőnek szán a Google. Viszont továbbra is az a helyzet, hogy idehaza az Acer Chromebookja hivatalos csatornából továbbra sem lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények