Hirdetés

A Dell is beszáll a Chromebook buliba

Hirdetés

Az Acer, a HP, a Samsung, a Lenovo és a Google után a Dell is felszáll a Chromebook vonatra, mely egyes országokban meglehetősen "gyorsan robog", tehát a vállalat döntése nem mondható véletlennek, sem pedig váratlannak. Akik viszont valami forradalmit vártak, azokat el kell keserítenünk, a Chromebook 11 nevet viselő Dell masina követi a konkurenseket, ami érthető, hiszen az olcsó, elsősorban felhős Google szolgáltatásokra alapozó ChromeOS platform esetében kár lenne innovatív hardveres extrákat bedobni.


[+]

Ebből fakadóan az 1,32 kg-ot nyomó 11,6" gépben a Haswellre alapozott Intel Celeron 2955U processzor dolgozik 2 vagy 4 GB DDR3 memória és egy 16 GB-os SSD társaságában (ezzel állítólag a bootidő mindössze 8,4 másodperc), az érintős funkciók nélküli kijelző pedig 1366x768 képpont megjelenítésére képest. A gépből nem maradt ki a vezeték nélküli funkciókat ellátó IEEE 802.11a/b/g/n-es kétsávos Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s vezérlő, emellett a tervezők szorítottak helyet USB 3.0-s kapuknak és HDMI kimenetnek is. Az akkumulátor kapacitásáról nincs információ, de a gyártó egyetlen feltöltéssel 10 órás üzemidőt ad meg.


[+]

A Dell Chromebook 11 egyetlen (szoftveres) extrája a távoli hozzáférést biztosító Dell Wyse PocketCloud alkalmazás lesz. A gép nagyobb memóriamérettel (4 GB) januárban, míg 2 GB-os kiszerelésben a jövő év első negyedévében jelenik meg. A kezdőár valamivel 300 dollár alatt lesz, és természetesen ez is csak bizonyos piacokon lesz majd elérhető – amibe hazánk most sem fog beletartozni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés