Acer blog: az Acer is beáll az érintőkijelzős Chromebookok sorába

Az Acer nemrégiben mutatta be a C720 Chromebookot, mely az elődjéhez viszonyítva számos apró újítással és változással debütált az egyre bővülő Chrome eszközök piacán. Ez a gép adja az alapját a tegnap éjjel beharangozott Acer C720P-nek is, mely a Google saját márkás, nagy felbontású, Pixel névre keresztelt Chromebookja után szintén kínál érintéses bevitelt. Ráadásul teszi mindezt a Google gépénél sokkal olcsóbban, ugyanis míg az Acer megoldása csupán 300 dollárba kerül, addig a Pixelért ennél ezer dollárral többet kell kicsengetni.


[+]

Persze az Acer C720P kijelzője az érintéses beviteli opciót leszámítva jóval egyszerűbb technikai paramétereket kínál, hiszen 11,6 colon 1366x768 pixelt jelenít meg, ami azért jóval kevesebb, mint a Pixel 12,85"-os kijelzőjén látható 2560x1700 képpont. Ennek ellenére a most bemutatott gép mégis ütőképes alternatíva a Pixelre, de nem csak az ára, hanem kisebb (bár nem vékonyabb) mérete és jóval alacsonyabb tömege miatt, miközben az akkumulátoros üzemidő tekintetében is sokkal acélosabb teljesítményt mutat fel (7,5 óra).


[+]

Ez utóbbi persze a Haswell architektúrára épülő processzornak is köszönhető, ami megegyezik a C720-ban lévő Intel Celeron 2955U jelzésű egységgel. A C720P esetében viszont a rendszermemória méretét megfelezték, így összesen 2 GB RAM-ból gazdálkodhatunk, de cserébe az SSD-t 16-ról 32 GB-ra bővítették, és ezek mellé két évig jár 100 GB ingyen Google Drive Cloud tárhely is – a Pixelhez 1 TB-ot adnak 3 évig. Jár még a géphez a legújabb ChromeOS operációs rendszer, beépített kétsávos Wi-Fi vezérlő, 720p-s webkamera, USB 2.0-s és 3.0-s portok, továbbá HDMI kimenet is.


[+]

Az Acer merészet húzott a 300 dolláros árcédulával, hiszen ez csupán 100 dollárral több, mint az érintőkijelző nélküli C720. Ráadásul egyelőre konkurensek nélkül van jelen (ár)kategóriájában, így hamar közkedvelt karácsonyi ajándék lehet majd az országokban, ahol elérhető lesz. Sajnos ezek között hazánk továbbra sem szerepel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények