Chromebook, ami nincs: újabb Acer C7 Chromebook érkezik?

Az Acer napra pontosan egy hónappal ezelőtt mutatta be a Google Chrome operációs rendszerre alapozott Chromebookját, a C7-es modellt. A C710-2847 jelzéssel ellátott gép ugyan nem túl drága (199 dollár), de számos ponton érte kritika, például a konkurenciához mérten relatíve kis tárkapacitása, kevés memóriája, de még inkább a gyenge, mindössze 3,5 órás akkumulátoros üzemideje miatt. Ez utóbbi kritika valóban jogos volt, de a többi fontossága megkérdőjelezhető egy alapvetően felhős szolgáltatásokra kihegyezett Chromebook hordozható gép esetében.

Ettől függetlenül ügy tűnik, a felhasználók elégedetlenségének híre Taiwanra is eljutott, ugyanis a hírek szerint a vállalat máris egy erősebb példányon dolgozik. A tegnapi nap folyamán ugyanis az Acer USA weboldalán 299 dolláros árcédulával felbukkant egy új variáns C710-2605 számozással. Ez lényegében ugyanazokat a fő paramétereket vonultatta fel, mint az előző hónapban bemutatott Acer Chromebook (tehát 11,6" kijelző, 1366x768 felbontás, Intel Celeron 847 CPU, 10/100 Ethernet, IEEE 802.11b/g/n Wi-fi) de az adatlap szerint 2 GB helyett 4 GB RAM, 320 GB-os HDD helyett pedig 500 GB-os merevlemez teljesít szolgálatot – amihez persze szintén járna a 100 GB Google Drive felhős tárhely.


[+]

Ami viszont a legfontosabb, hogy a négycellás lítiumion akkumulátort dupla kapacitású hatcellásra cserélik, így a korábbi 3,5 órás üzemidő helyett 6 óra volt megjelölve. Azért is használtunk feltételes módot és múlt időt, ugyanis ez a gép csak pár óráig volt látható a weboldalon, nem sokkal később levették. A Slashgear azt az információt kapta, hogy a gép azért tűnt el a weboldalról (valójában csak a listában nincs benne, de az megkerülhető), mert ez még nem a végleges, hivatalos modell, de valóban készülnek egy új, erősebb változattal. Akármennyire is fura az indoklás, egy biztos: hamarosan új Acer Chromebook érkezik!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények