AMD-barát gyorsjavítást kapott a HTC Vive Wireless Adapter

A HTC az Intellel és az AMD-vel közösen dolgozik a novemberben elismert kompatibilitási gond megoldásán.

Az előző év novemberében írtunk arról, hogy fura kompatibilitási problémái vannak a HTC Vive Wireless Adapternek, ugyanis némelyik AMD platformmal rendelkező PC-vel (utólag kiderült, hogy nem csak a Ryzennel van gond), illetve a Vive Pro headsettel is rosszul muzsikál.

A HTC ezt akkor hivatalosan is elismerte, és ugyan vállalta a probléma javítását, már akkor elmondták, hogy sokáig fog tartani, így aki nem akarta megvárni a frissítést, a garancia keretében kérhette a vételár megtérítését az adott konfiguráció validálása után.

A vállalat az Intel és az AMD közreműködésével most kiadott egy gyorsjavítást, ami fél év távlatában nem túl találó megnevezés, de ez az első csomag, amely megpróbál segíteni a fenti gondon, vagyis növeli a kompatibilitást a AMD processzorral rendelkező PC-kkel. Az 1.20190410.0-s frissítést egyszerű telepíteni csak a VIVE Wireless Adapter Connection Utility programon belül kell az "Update now" gombra kattintani. Maga a gyorsjavítás még nem végleges, emiatt a HTC várja az érintett felhasználók visszajelzéseit. A tapasztaltok alapján az irány jó, mert volt akinek segített, másnál viszont megmaradtak a kompatibilitási problémák, tehát még lesz munka ezzel.

A HTC Vive Pro headset és a HTC Vive Wireless Adapter továbbra sincs kibékülve, erre vonatkozóan nincsen is javítás, egyelőre az a vezeték nélküli móka igazán csak a normál Vive headsettel működik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés