Kipukkad az új profiloktól a friss GeForce driver

A WHQL minősítésű, 384.94-es meghajtó számos, programokkal kapcsolatos stabilitási problémát is javít.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 384.94-es meghajtót, amely a LawBreakers, az ARK: Survival Evolved, a Dark and Light és a Hellblade: Senua's Sacrifice című játékokhoz kínál új vagy frissített profilt, az első két alkotáshoz SLI támogatással. Emellett előzetes támogatást kapott a Fortnite Early Access verziója is, továbbá az EVE: Valkyrie új "Ultra" grafikai beállítására is készült optimalizáció.

A fentiek mellett a meghajtó számos hibát korrigál, többek között a Star Ruler 2 mostantól nem fog a futtatás megkezdése után pár perccel összeomlani, illetve a Channel 9 és az rPlay nevű Windows Store applikációknál is megszűnik a teljes képernyős módban tapasztalható akadozó lejátszás, amely idővel alkalmazásfagyáshoz vezetett. Szintén stabilitási hiba érintette a Gears of War 4-et, amely játék egy GeForce GTX 970-nel egyszerűen lefagyhatott, ahogy a NieR: Automata is egy GeForce GTX 780 vagy 780 Ti VGA-n. A Watch Dogs 2-vel kapcsolatos probléma is tovább kísértett, ugyanis a korábbi gyorsjavítás a legtöbb GeForce-on újra futtathatóvá tette a játékot, de a Titan X-en pont nem, viszont ez a meghajtó már erre is megoldást jelent. Mindemellett a GeForce GTX 980-as VGA-val DisplayPorton keresztül bekötött kijelzők mostantól újra kapnak jelet ki-bekapcsolás után, illetve az IL2-Sturmovik Battle of Stalingrad című játékban javításra került az a hiba, ami miatt nem skálázódott a GeForce GTX 980 SLI konfiguráció.

HDR-re vonatkozó hibajavítást kapott a Mass Effect Andromeda és a Shadow Warrior 2. Előbbi játék egy Titan Xp VGA mellett képtelen volt aktiválni a HDR-t, amennyiben teljes képernyős módban indult, míg utóbbi program HDR beállításai, a GeForce GTX 1070 és 1080 VGA-kon összeütköztek a Windows saját konfigurációjával, aminek túlszaturált kép lett az eredménye.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 400, 500, 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.17.0527-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés