Divatos és gyors adattárolók jönnek

Ha nem is mindennapos esemény, de hallhatunk időnként olyan esetekről, amikor a ruhamárkákkal nem a sporteszközgyártók vagy más cégek, hanem valamilyen számítástechnikával foglalkozó vállalatok társulnak. A felvezetésből persze már kitalálható, hogy most éppen ez utóbbi történt, mégpedig a hordozható tárolóiról ismert Iomega és a Skin Industries között. A cég kínálatában három új külső merevlemez jelent meg, amelyek borítása a Skin tervezte mintákkal van festve, ezek a Radical, a Red Hot és a Knock Out modellek. Belül 500 GB-os winchesterek rejtőznek, amelyek 2.0-s USB-n keresztül kapcsolhatók a számítógépre vagy az egyéb, őket fogadni képes eszközre. Három év garanciával 120 dolláros áron szerezhetők meg az egyedi HDD-k, Európában pedig 105 euró körül kaphatóak.

Iomega Skin Knock Out, Red Hot és a Radical [+]
Iomega Skin Knock Out, Red Hot és a Radical [+]

Belépett az SDXC gyártók közé a Transcend is új memóriakártyájával, amely 64 GB-os tárhelyet ad a felhasználóknak. A kártya exFAT fájlrendszert használ, megfelel a 3.0-s SD szabványnak és persze beépített hibajavítással is el van látva. A Class 10-es sebességosztályba tartozik, adatátviteli tempója pedig maximálisan akár 25 MB/s is lehet. Élettartam garanciával fogják árusítani, bár az még nem derült ki, hogy mennyiért.

Transcend SDXD 64 GB
Transcend SDXD 64 GB

A Super Talent SAS interfészes SSD-inek közelgő megjelenését jelentette be. Az új ShuttleCraft szériát vállalati felhasználásra tervezték. A széria S modellje két tagot számlál, ezek a 60 és 120 GB-os kapacitású változatok, amik SLC NAND memóriák használatával készültek. A sorozat másik ágát az M-es típusok alkotják, amik MLC NAND flash modulokra épülnek, méretüket nézve pedig 120 és 240 GB-osak. Mindegyikük fejlett hibajavító, terheléskiegyenlítő, és további hasonló, a teljesítményt javító algoritmusokkal rendelkezik. A 10,5 x 70 x 100 mm-es tárolók a 2,5”-es fiókokba építhetők, megvásárolni pedig júliustól lehet majd őket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés