Friss termékek az adattárolók világából

SSD kínálatát bővítve leleplezte legújabb tároló sorozatát a Patriot. Az Inferno termékvonal tagjai a SandForce SF-1222 vezérlőchipjével lettek felszerelve, így az adatátviteli sebességük a többi, hasonló kontrollerrel ellátott flash alapú tárolóéval egyezik meg, tehát olvasásnál 285 MB/s-ot érhet el, írásnál pedig valamivel lassabb 275 MB/s-os tempóra képesek. Az Inferno modellek MLC NAND memóriachipekből épülnek fel, a SandForce DuraClass technológia pedig a gyártó szerint nagyjából hússzorosára növeli a készülékek megbízhatóságát és tartósságát a hagyományos SSD-khez viszonyítva. Ez a speciális írási módszernek köszönhető. A 100 és 200 GB-os kapacitású egységek alumínium burokban rejtőznek, az egyes webáruházakból pedig már 370 illetve 680 dollárért beszerezhetőek. Az öt év garanciával kapható 2,5 colos termékekhez jár egy 3,5 hüvelykes átalakító is.

Patriot Inferno
Patriot Inferno SSD

A Silicon Powertől egy speciálisan HD felbontású felvételek készítésére alkalmas kamerákhoz kifejlesztett memóriakártya érkezett, ami Full HD Camera / Camcorder Memory Card SDHC néven lesz elérhető. A Class 6-os osztályba tartozó termék rendelkezik CPRM (Content Protection for Recordable Media) és ECC (Error Correction Core) funkciókkal is. Négyféle méretben lesz kapható, a 4, 8, 16 és 32 GB-os kapacitású változatokra normál módban 60, 120, 240 és 480 percnyi nagyfelbontású videofelvétel kerülhet (9 Mbps, VBR). Megjelenésük pontos időpontja és áruk egyelőre nem derült ki.

Silicon Power Full HD Camera / Camcorder Memory Card[+]
Silicon Power Full HD Camera / Camcorder Memory Card [+]

A Transcend a 3.0-s USB termékek vásárlásán gondolkodó felhasználóknak segíthet friss termékével. A PCI Express-es bővítőkártya hasznosnak bizonyulhat, hiszen a régebbi alaplapokra még nem került rá az új, gyors adatátvitelt lehetővé tevő interfész. A PDU3 USB 3.0 Expansion Card két SuperSpeed USB porttal bővítheti a számítógép képességeit.

Transcend PDU3 [+]
Transcend PDU3 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés