Computex 2019: mindig van feljebb a Colorfulnál

A cég nemcsak egy X570-es alaplapot hozott, de az utóbbi idők legdurvább VGA-hűtését is elkészítette.

A Colorful iGame grafikus kártyáinál sosem a visszafogott, konzervatív hűtés volt a lényeg, az új, limitált kiadású GeForce RTX 2080 Ti Kudan ugyanis egyszerre használ lég- és vízhűtést, ráadásul mindkettőből igen komoly változatot.


[+]

Maga a kártya már önmagában is egy monstrum, amely ráadásul a gombnyomásra elérhető OC beállításon 1815 MHz-re emelt GPU Boost órajellel érkezik. A nyomtatott áramköri lap tetején a GeForce RTX 2080 Ti kártyáktól megszokott, három ventilátoros hűtés trónol, amely a GPU-t, a memóriákat és a VRM-et is hűti. A kártya azonban nem csak ezért vaskos, hanem azért is, mert a bordázat alja egy zárt AIO vízhűtés GPU blokkját is adja egyben, amelyet egy 240 mm-es, pumpával egybeépített radiátorral kötöttek össze. A termelt hő nagy részét tehát ez viszi el, de azért a léghűtést is megtartották, mert miért ne.


[+]

A radiátort egyébként jelen felállásban el lehet távolítani, és akkor egy hagyományos léghűtést kapunk, ez azonban nem ajánlott, hiszen így a vaskos GPU blokk rontja annak hatásfokát. Az új Kudan árát 3000 (!) dollárra ígérik, és mindössze 1000 darabot készítenek belőle.

Előzmények

Hirdetés