Hirdetés

Combos, valóban HDR-es monitor az ASUS-tól

Az új ProArt PA32UC a professzionális felhasználóknak készült, és ennek megfelelő képességekkel rendelkezik.

Új, professzionális kategóriába tartozó kijelzővel bővül az ASUS ProArt termékcsaládja: a PA32UC egy 32 hüvelykes, 4K felbontású IPS panelt használ, és gyárilag kalibráltan érkezik, így a cég ígérete szerint a ∆E értéke a kép minden pontjában 2 alatt marad. A pontos színek biztosításának érdekében egyébként 14 bites LUT áll rendelkezésre, illetve lehetőség van 3x3-as vagy 5x5-ös mátrixon a háttérvilágítás uniformitásának korrigálására – ez a világítás egyébként egy 384 zónás direkt LED-es rendszer. A készülék 85%-ban képes fedni a Rec.2020, valamint 95%-ban a DCI-P3 színteret, míg az Adobe RGB és sRGB esetében 99,5, illetve 100 százalék a lefedettség.


[+]

Mindezek mellé számíthatunk valódi, tehát nemcsak papíron érkező HDR-re is, a maximális fénysűrűség ugyanis 1000 cd/m², a PA32UC tehát kiérdemelte a HDR Premium címkét is. Ami a továbbiakat illeti, az extrák listája is bő, kapunk például 2x3 wattnyi hangsugárzót és háromportos USB hubot is, amely két Type-A és egy Type-C konnektort kínál, méghozzá 5 Gbps-os sebességgel. A videojelek számára négy darab (!) HDMI 2.0b és egy DisplayPort 1.2 áll rendelkezésre, ezenfelül pedig kapunk két Thunderbolt csatlakozást is, egyet fel, egyet pedig le.

A készülék dizájnos állványt használ, amely kínál pivot képességet, és van 130 mm-nyi magasságállítási lehetőség is. A ProArt PA32UC ajánlott árát egyelőre nem tették közé, de a neten már 2000 dollárért megtalálható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés