Hirdetés

Sokat ígér az Acer új monitora

Az áprilisban beharangozott, professzionális felhasználásra szánt PE320QK a játékosokat is igyekszik kiszolgálni.

Az Acer még április végén mutatta be a PE320QK névre hallgató, grafikusoknak szánt monitorát, amelynek akkor sem a megjelenési időpontját, sem az árát nem árulták el. Ez a két adat vált most ismerté azzal, hogy a tajvaniak bejelentették: a 32 hüvelykes, 4K-s képernyő megvásárolható, az ajánlott végfelhasználói ára pedig 1200 dollár.


[+]

A készülék a már említett adatokon túlmenően a DCI-P3 95%-os lefedését ígéri 8bit+Hi-FRC színekkel, 350 cd/m² fénysűrűséget és dinamikus kontrasztot a HDR Xpert technológiával. A dimming nélküli natív kontraszt mindenesetre az IPS paneleknél megszokott 1000-es tartományban mozog (1300:1 a hivatalos adat), az esetleges szabványos HDR támogatásról viszont egyelőre hallgatnak, a specifikációk között kizárólag a „4K-HDR” szerepel. A képfrissítés 60 Hz, a GTG válaszidő pedig 4 ms. Bemenetből két HDMI és egy DisplayPort áll rendelkezésre, míg az USB hub Type-C konnektorral rendelkezik, ezen keresztül a Power Delivery szabvány támogatásának köszönhetően akár notebookokat is tölthetünk.

Miközben a kijelző a professzionális felhasználókat célozza, és még árnyékoló is tartozik hozzá, a termékoldal az AMD FreeSync támogatást és az alacsony bemeneti késleltetést is kiemeli, valószínűleg azon grafikusok kedvéért, akik munkaidő után játszanának egy kicsit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés