Hirdetés

Gyorsabban cseréli a problémás billentyűzeteket az Apple

A vállalat újra elnézést kért a pillangó mechanizmus gondjai miatt, és kidolgoztak egy általános megoldást a cserére.

Az Apple-t jó ideje küzd a pillangó mechanizmusra épülő billentyűzeteinek problémáitól, de az elmúlt évben már bejelentették az ingyenes csere lehetőségét. Azóta javítottak a fejlesztésen, így a harmadik generációs verzióba egy hártyaszerű, vékony gumi réteget tett a kapcsolók és a billentyű kupakok közé, ami nagymértékben gátolja a porszemcsék bejutását, így csökkenti a meghibásodás esélyét is.

Száz százalékban sajnos ez a hártya sem volt megoldás, mivel az Apple szerint egy kis számú felhasználócsoport még küzd az alapproblémával, így a cég úgy gondolta, hogy a cserére vonatkozó procedúrát kell felgyorsítani. Utóbbi nem egyszerű, ugyanis a teljes gépet szét kell szedni hozzá, és az egész csere eltarthatott egy hétig is, vagy akár tovább.


(forrás: iFixit) [+]

Az Apple annyiban módosít, hogy a hivatalos szervizeken belül mostantól előnyben kell részesíteni a pillangó mechanizmusra épülő billentyűzetek problémáit, így a felhasználóknak egy napon belüli cserét kell biztosítani. Ehhez a vállalat biztosítja a partnerek számára a szükséges technikai hátteret, kiemelve az alkatrészellátást. Ilyen formában persze az alapprobléma semmiképpen sem szűnt meg, de a változással csak minimális kellemetlenséget fog okozni az ügyfelek számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés