Acer blog: ConceptD: új termékcsalád az Acertől

Formatervezőknek, művészeknek, kreatív embereknek szánja ezeket a noteboookat, monitorokat és asztali gépeket a gyártó.

Az utóbbi években nemcsak a „gamer” vonal az, amelyik egyedi formatervet kapott: egyre több cég igyekszik megcélozni azt a kreatívnak nevezett vásárlót, akinek valamilyen grafikai, multimédiás vagy például videós munkához van szüksége nagy teljesítményű számítógépre. Abból kiiindulva, hogy ezek az emberek általában elég érzékenyek a dizájnra, az ilyen termékeknél egyedi külsőre számíthatunk, míg a hardvernél erős CPU-t, sok RAM-ot, viszonylag erős GPU-t vetnek be.


[+]

Eddig az Acernek nem volt ilyen dedikált termékvonala, mostantól azonban van: ez a ConceptD. Nem csak notebookokról van szó: kijelzőt és PC-t is kapunk, de tény, hogy a bemutatott eszközök számát nézve inkább a noteszekre helyezték a hangsúlyt.

Acer ConceptD 9 Acer ConceptD 9
Acer ConceptD 9 [+]

Tagadni sem lehet, hogy az alapokat részben a játékos vonaltól kölcsönözték: a csúcskategóriás ConceptD 9 például a Triton 900-ra emlékeztető EZEL Aero Hinge zsanérokat kapta, tehát tabletként és rajztáblaként is használható. A képernyő 17,3”-es, de ami fontosabb, hogy Pantone által ellenőrzött és az Adobe RGB színtér 100 százalékos lefedését is ígéri, gyárilag kalibrált, DeltaE<1 színpontossággal.

ConceptD9 - ismerős kialakítás
ConceptD9 - ismerős kialakítás [+]

Extraként egy Wacom tollat is kapunk, melyet egy mágneses tartóval rögzíthetünk  A hardver tehát gyakorlatilag egy csúcskategóriás gamer notebooké, kilencedik generációs Core i9, RTX 2080, stb – viszont csendre hangszerelt negyedik generációs hűtéssel, mely 40 dB alatti zajszintet ígér.

A termékvonal további tagjai a a ConceptD 7 és a ConceptD 5 – ezek már hagyományosabbnak mondható noteszgépek, az előbbi például egy Triton 500 notebookra emlékeztető házba került, míg az utóbbi egy jól felszerelt felső kategóriás Aspire-re vagy TravelMate-re hajaz, de fehér színben.


[+]

A hardver kiválasztásakor mindkét esetben a játékosoknak szánt eszközökhöz nyúltak a tervezők, egy a ConceptD 7-nél a CPU esetében kilencedik generációs Core i7-re, RTX 2080 Max-Q-ra számíthatunk, melyeket egy 15,6”-es, UHD felbontású panel egészít ki, az pedig plusz pont, hogy az oldalára TB3 port is került. A gép tudásához mérten egész könnyű és vékony, 2,1 kg-os tömege és 18 mm-es vastagsága mellé ráadásul ez is halkra hangszerelt hűtést kapott.

ConceptD 5 ConceptD 5 ConceptD 5
ConceptD 5 [+]

A ConceptD 5 még ennél is kisebb, hiszen 1,5 kg-os és 17 mm vastag – a CPU itt nyolcadik generációs Core i7 lehet, a grafikai feladatokat pedig egy Vega M GL GPU-ra bízhatjuk, melynek képe egy 15,6”-es UHD kijelzőn jelenik meg. Ez, illetve a ConceptD 7-be szerelt panel is Pantone tanúsítvánnyal, 100 százalékos Adobe RGB színtérrel, illetve a gyári kalibrációnak köszönhetően 2 alatt DeltaE értékkel rendelkezik. Háttértárként valamennyi gépben NVMe SSD-k állnak rendelkezésre, szükség esetén 1 TB-os kapacitásban és RAID 0 tömbként konfigurálva.

A három gép esetében az árak 5000, 2300 illetve 1700 euróról indulnak, érkezésükre a mi régiónkban nyár közepe-vége felé lehet számítani.

Helyhez kötött asztali gépből két darabbal nyit a ConceptD család. Mindkettő kifejezetten pofás házba került, az egyszerűbb 500-as modell fehér, a komolyabb 900-as fekete színben.

Acer ConceptD 500 Acer ConceptD 500
Acer ConceptD 500 [+]

Az egyszerű jelző mögött jelen esetben egyébként Core i9-9900K, opcionálisan Quadro RTX 4000, 64 GB-ig bővítető RAM áll, az érdekes gépház pedig fautánzatú felső panelt kapott, melybe még egy Qi vezeték nélküli töltőt is integráltak, előlapjából pedig fejhallgató-akasztó húzható ki.

Faberakás és PS2 csatlakozó... Faberakás és PS2 csatlakozó...
Faberakás és PS2 csatlakozó... [+]

A ConceptD 900-ba ezzel szemben két Xeon Gold 6148 CPU és Quadro RTX 6000 kerül, 12 memóriafoglalatával pedig 192 GB-ig bővíthető a RAM. Mindezek hűtéséről hat ventilátor gondoskodik úgy, hogy maximális terhelésen is 40 dB alatt maradjon a zajszint. Mindezért 18 000 eurót fizethetünk majd – a kistesó viszont már 2800 euróért elvihető lesz, ha akarjuk. Az adattárolók területén egy 1 TB-os SSD és két 4 TB-os HDD áll rendelkezésre.

Acer ConceptD 900
Acer ConceptD 900 [+]

Egy ConceptD jellegű termékvonalból nyilván nem hiányozhatnak a megjelenítő eszközök, ami itt elsősorban két monitort jelent. A kisebbiket CP7271K-nak hívják, és 27 hüvelykes méretben kínál UHD felbontást, míg a nagyobb CM7321K 32 hüvelyken tudja ugyanezt. Mindkét készülék DisplayHDR 1000 tanúsítvánnyal rendelkezik és az Adobe RGB 99%-os lefedését ígéri, kalibrálva, DeltaE<1 pontossággal. A kisebbik monitor egyébként játékra is megteszi, hiszen G-Sync Ultimate-kompatibilis is, míg a nagyobbiknál az 1152 zónás háttérvilágítással is számolhatunk.


[+]

Csatlakozóikat nézve a nagyobb kijelzőn két TB3, négy HDMI és egy DisplayPort várakozik, míg a kisebbiken egy-egy HDMI és DisplayPort áll rendelkezésre az USB hub mellett. Hangszóró mindkét készülékbe kerül, szóval a munka mellett szólhat a zene is, a talpakon pedig felfedezhető a ConceptD 500 beütése.

A két monitor nyár közepe-vége felé érkezhet majd meg a boltokba, az ajánlott árakat jelenleg 3200 illetve 2100 euróban határozták meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények