Mindegy, csak napsütés legyen...

Egy svájci baráti társaság összefogásának köszönhető, hogy piaci termék lett egy jó ötletből: az 5212 névre hallgató svájci vállalkozás ma kezdte meg sakku nevű táskáinak forgalmazását, melyeknek köszönhetően konnektoroktól távol is sokféle hordozható eszköz feltölthető – csupán napsütésre van szükség.

A sakku egy hajlékony napelemet tartalmaz, melyre lényegében minden olyan mobiltelefon, PDA, GPS-vevő vagy médialejátszó rácsatlakoztatható, melyhez rendelkezésre áll autós (szivargyújtóba dugható) töltőkészlet. Az elektromos útitársat kétféle változatban lehet megrendelni. A sakku direkt napeleme közvetlenül végzi a töltést; 15,4 voltos névleges feszültségén 200 mA leadására képes. A sakku akku nevű modellbe egy 1100 mAh-s akkumulátort is integráltak, melynek révén napsugárzás hiányában is lehet tölteni, illetve meggyorsítja a töltés folyamatát is.

A táska tisztítását megkönnyíti, hogy az elektromos alkatrészek egyszerűen eltávolíthatók, ha pedig valaki notebook hordozására is szeretné használni, egy külön rendelhető puha bélést tehet bele. A vállalkozás egyúttal a környezettudatosságra is szeretné felhívni a figyelmet a termékkel. A táskát használt vitorlákból varrják (megjelölve, melyik svájci tóról származik az épp felhasznált anyag), és ha valakinek már nincs szüksége rá, a napelemet visszaküldheti a cégnek, ahol az felkerül egy falra, és élettartama végéig áramot fog termelni.

A sakku direkt ára aktuális árfolyamon számítva mintegy 51 400 forintnak, a sakku akku ára pedig 65 700 forintnak felel meg, így nem meglepő, hogy az olcsónak Svájcban sem mondható, egyedileg sorszámozott termékeket elsősorban az innovációkra fogékony, tehetősebb városlakóknak szánják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 5212

Azóta történt

  • A lámpagyáros UPS-ei

    Az amerikai Tripp Lite-ról eddig vajmi keveset hallhattunk hazánkban, pedig a cég komoly tapasztalattal rendelkezik a szünetmentes tápegységek gyártásában.

  • Zöldre vált a Genius

    A beviteli eszközöket és különféle PC-s perifériákat gyártó cég új billentyűzet-egér kombója kíméli a környezetet.

  • BYB MulTicket - belépő a jövőbe

    Rendezvényekre látogatók számára kínál érdekes funkciókat Bogár Bence legújabb dizájntanulmánya.

Előzmények

Hirdetés