CeBIT: Napenergia a zene szolgálatában

Kifejezetten környezetbarát médialejátszó-prototípust mutatott be a Micro Star International (MSI) a nagyközönségnek a hannoveri CeBIT alkalmával. A vállalat egy már létező piaci termékre, a Mega Player 540-re alapozva elkészítette termékkínálatának első, napelemes működésű médialejátszóját.


Forrás: DailyTech

A speciálisan átalakított médialejátszó így olyankor is használható lenne, ha éppen napokig nincs a közelben elérhető elektromos hálózat, ugyanakkor a modell lítiumion akkumulátora a tervek szerint a hagyományos módon, az USB portról kapott árammal is feltölthető lenne. Az 1,8 hüvelykes, 128x160 pixeles maximális felbontású energiatakarékos CSTN kijelzővel és 1 hüvelykes merevlemezzel ellátott médialejátszó egész hátlapját beborítja a napkollektor, mely egyben a médialejátszó egyik legdrágább komponense.


Forrás: DailyTech

Többek között a napelemes technológia költséges mivolta miatt egyelőre kétséges, hogy a CeBIT-en kiállított termék a közeli jövőben tömegtermelésbe kerül, ráadásul a napelemes akkutöltés hatékonysága is megkérdőjelezhető; a jelenlegi technológiával napokon át kell a lejátszónak „napoznia” ahhoz, hogy teljesen feltöltődjön az akkumulátor, melyben egyébként körülbelül nyolcórás folyamatos zenehallgatásra elegendő energia tárolódhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés