Általános videofelskálázót hoz a Microsoft

Az Edge böngészőbe készülő VSR szolgáltatás számos gyorsabb VGA-n üzemképes.

Az NVIDIA az előző hónap végén adta ki azt a meghajtót, amely biztosítja az RTX Video Super Resolution funkciót, ezáltal pedig a frissebb Microsoft Edge és Google Chrome böngészőkben felskálázhatók az alacsonyabb felbontású online videók.

A Microsoft megirigyelte ezt a képességet, és kísérleti jelleggel elérhetővé tették a saját Video Super Resolution funkciójukat az Edge böngészőn belül. Jelenleg a Canary csatornán keresztül beszerezhető programverzióban működik a szolgáltatás, és automatikusan a felhasználók fele kapta meg, de igény esetén manuálisan aktiválható az "edge://flags/#edge-video-super-resolution" beállítással.

Vannak persze a működésnek előfeltételei, például NVIDIA GeForce RTX 20, 30 és 40 sorozatú, vagy AMD Radeon RX 5700, illetve ennél újabb és erősebb VGA, emellett pedig az adott, DRM-től mentes videót 720p-s felbontáson vagy alatta kell lejátszani, de a horizontálisan és vertikálisan minimum 192 pixel szükséges. Ezen túlmenően az eszköznek mindenképpen elektromos hálózatra kell csatlakoznia.

Nyilván később a lehetőségek bővülnek, a Microsoft például már dolgozik azon, hogy hibrid grafikát biztosító notebookon is elérhető legyen a rendszer.

Azt még nem tudni, hogy a Microsoft-féle Video Super Resolution mikor lesz véglegesítve az Edge böngészőn belül, de idővel elkészül majd az a stabil verzió, amit a vállalat elérhetővé tesz a tömegek számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés