Photokina: Megérkezett az Olympus Stylus XZ-2

Korábban vendégeskedett nálunk az Olympus XZ-1 jelölésű csúcskompakt fényképezőgép, amelyet „Különösen Ajánlott” plecsnivel láttunk el kimagasló teljesítménye miatt. A japán gyártó emelte a tétet és ma hivatalosan is bejelentette az utódmodellt, ami immár a Stylus előtagot is megkapta. Az XZ-2 ott folytatja, ahol az XZ-1 abbahagyta: gyakorlatilag az összes hiányosságot pótolták a mérnökök.

Szabadon kioszthatók a vezérlőgombok, a kijelző kihajtható és érintésérzékeny lett, ráadásul az OM-D-ben bemutatkozott TruePic VI képfeldolgozó processzor is beköltözött a csúcskompakt masinába. További jellemzők a Full HD felbontású videók felvétele, a FlashAir vezeték nélküli rendszerrel való kompatibilitás, a fényerős optika (továbbra is F1.8-2.5 a kezdőérték tartomány), az 1/1,7”-os hátulról megvilágított, 12,3 MP felbontású CMOS szenzor, az optika tubusát körbeölelő vezérlőgyűrű és a legfeljebb ISO 12800-as érzékenység.

Az említett artikulatív Hypercrystal kijelző 3”-os méret mellett 920 000 képpontos felbontással rendelkezik és érintésérzékeny, így a fényképezőgépet akár ennek segítségével is vezérelhetjük (például az élességállításnál). A fotós dolgát a beépített képstabilizátor is megkönnyíti, melyet nem csak álló-, hanem mozgóképekhez is használhatunk (Multi-motion Movie IS). A készülék természetesen nem csak automata, hanem teljesen manuális módon is használható, így a gép az emberrel együtt fejlődik a fényképezés tanulása során (a Live Guide egy a fényképezőbe épített segédlet, amit bármikor igénybe lehet venni, ha valahol elakadnánk a beállításokkal kapcsolatosan).

Az Olympustól megszokott művészi szűrők is rendelkezésünkre állnak; összesen 11 mágikus effekttel (Kereszthívás, Dioráma, Drámai színárnyalat, Finom szépia, Szemcsés film, Vonalak, Halvány tónus, Halvány és világos szín, Pin Hole, Pop Art és Lágy fókusz) dobhatjuk fel videóinkat, vagy fényképeinket. Az Olympus Stylus XZ-2 október végétől lesz megvásárolható 179 990 forintos áron.

Előzmények

Hirdetés