Megejtette a vezetőváltást az ARM kínai divíziója

Az ARM és a Softbank két embert is kinevezett Allen Wu helyére.

Nemrég írtunk arról, hogy megoldódhatnak az ARM kínai divíziójával kapcsolatos gondok, és mostanra kijelenthető, hogy technikailag meg is oldódtak. A Reuters riportja szerint az ARM China igazgatótanácsa egyhangúlag megszavazta a korábban önállósodott Allen Wu leváltását, a helyére pedig két társ-vezérigazgatót helyeztek. Utóbbi felállással az ARM és a tulajdonos Softbank megpróbálja elejét venni annak, hogy esetlegesen újból önállósodjon a kínai divízió vezetője.

Az ARM China üzletágat a jövőben Dr. Renchen Liu és Eric Chen fogja vezetni. Előbbi felel majd a kínai részleg vezetéséért és menedzsmentjéért, míg utóbbi az üzleti tevékenységeket segíti.

A döntés után Allen Wu közzétett egy 430 alkalmazott által aláírt levelet, amelyben kijelentette, hogy a leváltásában jogalkalmazási hibák voltak, és biztosított mindenkit arról, hogy továbbra is ő fogja vezetni a vállalatot. Az ARM szóvivője a levélre úgy reagált, hogy a vezetőváltás a kínai törvényeknek megfelelően történt. Az ügy tehát teljes egészében még nincs lezárva, de a friss döntéssel már annyit elért az ARM, hogy visszavették a hatalmat a divízió felett, a többi innentől a kínai hatóságok feladata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés