Allen Wu nem hajlandó távozni az ARM kínai divíziójának éléről

A nemrég menesztett önjelölt vezető a támogatóival együtt tiltakozik az igazgatótanács döntése ellen.

Az ARM nemrég jelentette be, hogy megejtették a vezetőváltást az ARM kínai divíziójának élén, aminek keretében a korábban önállósodott Allen Wu helyére két társ-vezérigazgatót neveztek ki. Ezzel papíron megoldódott a régóta fennálló probléma, vagyis az üzletág visszakerült a tulajdonosához, de Allen Wu és támogatói ellenállásba kezdtek.

Hirdetés

Az ARM China a hivatalos Weibo fiókján arról írt, hogy Allen Wu nem volt hajlandó átadni vezetői feladatait, dacára annak, hogy erre a törvény kötelezné a korábbi igazgatótanácsi döntés értelmébe.

Az anyacég a fentiek miatt bejelentette, hogy az ARM China a hivatalos Weibo fiókját teszi meg kommunikációs csatornájának, amire azért van szükség, mert Allen Wu a támogatóival együtt számos közösségi fiókot használ arra, hogy tiltakozzon a leváltása ellen, és hamis információkat terjesztenek a vállalat ismert, de az ARM által egyelőre nem felügyelt platformjain keresztül. Ennek visszaszorítása érdekében a brit tervezőcég bejelentette, hogy jogi lépéseket tehetnek bárki ellen, aki ebben a folyamatban részt vesz.

Bár papíron az ügy le van rendezve, a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a vártnál nehezebb lesz Allen Wu eltávolítása, és jelenleg nem tudni, hogy ez mennyi időt vesz majd igénybe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés