Hirdetés

Megoldódhatnak az ARM kínai divíziójával kapcsolatos gondok?

A Softbank és az ARM éppen azon dolgozik, hogy visszaszerezzék az irányítást a kínai üzletág felett.

Még az előző év őszén írtunk arról, hogy gyakorlatilag külön entitássá vált az ARM kínai divíziója. Ezzel olyan erőteljesen nem foglalkozott a cég, hiszen minden erőforrást az NVIDIA felvásárlási ajánlata kötött le, de ez még idén februárban meghiúsult, így a Softbanknak és az ARM-nak meg kell oldania a Kínával kapcsolatos problémákat, mielőtt megejtik az elsődleges részvénykibocsátást.

A Bloomberg friss riportja szerint erre lehet is esély, ugyanis a Softbank és a leányvállalatának számító ARM közeledik ahhoz, hogy a kiszorítsák a korábban már eltávolított, de időközben önállósodó vezérigazgatót, amivel visszaszerezhetik az ellenőrzést a kínai tevékenység felett. Az említett média információi szerint a kínai hatóságok támogatásával folyamatban van egy új képviselő kinevezése, aki bekerül majd a hivatalos kormányzati adatbázisba, és hamarosan új cégbélyegzőt kap, ami végeredményben Allen Wu ténykedésének végét jelenti.

A helyzetet ismerő forrás alapján úgy tudni, hogy a vezérigazgatói posztot a jövőben valószínűleg két ember tölti majd be, de egyelőre még nem lehet semmi hivatalosat állítani, mivel az elmúlt időszakban már többször is próbáltak egyeztetni az érintettek, de mindig megrekedtek a tárgyalások.

A Softbank, az ARM és Allen Wu nem kommentálta a Bloomberg értesülései, de magát az ügyet záros határidőn belül meg kell oldani, mert az elsődleges részvénykibocsátás során egy ilyen bizonytalansági tényező nem megengedhető. A Softbank a következő esztendő első negyedévének végére taksálja az ARM tőzsdei bevezetését, és a japán vállalat legalább 60 milliárd dolláros értékelést szeretne elérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés