Bővül az EVGA X58 chipsetes alaplapjainak választéka

Az EVGA, miután megalkotta az X58 chipsetre épült, Intel Core i7 processzorok fogadására képes abszolút csúcskategóriás alaplapját, a Classified-ot, további két, erre a chipsetre alapozó, de jóval kedvezőbb árcédulával rendelkező terméket is készít. Az X58 SLI termékcsalád hamarosan az X58 SLI LE és az X58 SLI Micro változattal bővül.

EVGA X58 SLI LE
[+]

Előbbi normál ATX méretű, felszereltségben és árban közvetlenül az X58 SLI változat alá pozicionálják. A Nehalem architektúrájú processzorok beépített memóriavezérlőjének megfelelően hat bővítőhely áll rendelkezésre a DDR3-as, 1600 MHz-es órajelű modulok fogadására. PCI Express 2.0 foglalatból négy tizenhatszoros és egy egyszeres található rajta. Előbbiek SLI kiépítés esetén 16x/16x, SLI és PhysX együttes használatakor 8x/8x/16x, 3-way SLI és PhysX módban pedig nyolcszoros módban üzemelnek. Egy további bővítőkártya számára egy hagyományos PCI foglalatot is kialakítottak, a különböző meghajtókat pedig hat SATA-300 portra lehet csatlakoztatni. A teljes egészében passzív hűtést felvonultató X58 SLI LE extraként megőrizte elődjéről a hibajelző LED-et, emellett az alaplapra integrált bekapcsoló- és reset gomb mellett CMOS Clear kapcsoló is található rajta.

EVGA X58 SLI Micro
[+]

Az X58 SLI Micro – mint azt már neve is sejtetni engedi – MicroATX méretben lesz elérhető. A Classified változat vörös és fekete színösszeállításában pompázó termék az előzetes információk szerint az Asus Rampage II Gene közvetlen ellenfele lesz. Felszereltségében az X58 SLI LE modellre hajaz, kisebb mérete miatt azonban két tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalattal kevesebb található rajta. A processzorok áramellátását végző részleget is egyszerűbbre cserélték, az X58 SLI LE-hez hasonlóan hatfázisú digitális PWM található rajta. Az EVGA várhatóan e hónap végén vagy június elején hozza forgalomba két legújabb alaplapját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés