Még karácsony előtt csökkenhet a legkeresettebb videokártyák ára

Ha a DigiTimes értesülései helytállóak, várhatóan még karácsony előtt csökkenni fog a legnépszerűbb felső-középkategóriás videokártyák – Radeon 3870/3850, GeForce 8800 GT – fogyasztói ára, így anyagilag jobban járhat az, aki az utolsó napokra, netán az ünnepek utánra halasztja a vásárlást. Az év talán legkeresettebb hardverújdonságai a legtöbb régióban megjelenésük óta hiánycikknek számítanak, a két egymással versengő gyártó azonbab partnereivel együtt már többször fogadkozott, hogy karácsonyig lesz elegendő kártya.

A tajvani lap úgy tudja, hogy az AMD nemrég több partnerét tájékoztatta, hogy a Radeon HD 3870 és Radeon HD 3850 videokártyák árából egységesen 20 dollárt (ez napi árfolyamon számolva körülbelül 3400 forint) engedne, a kártyák ajánlott végfelhasználói ára így a 159-179 és 199-219 dolláros (Európában eurós) sávba érhetne, márkától függően. Az árcsökkentésre spekulációk szerint a GeForce 8800 GT 256 megabájt memóriával ellátott változatának megjelenése miatt kerülhet sor; az NVIDIA új üdvöskéje várhatóan a napokban kerül a boltokba, ára/teljesítmény viszonya pedig az előzetes tesztek alapján még a nagyobb testvérnél is kedvezőbb lehet (a kártya fogyasztói ára várhatóan 179 és 199 dollár közt mozog majd).

Ezzel kapcsolatos további hír, hogy állítólag az NVIDIA is kész csökkenteni az árakat rövid időn belül, és erről már riválisához hasonlóan értesítette is legtöbb partnerét. A DigiTimes azt írja, hogy ennek hatására néhány nagyobb piaci szereplő visszatartotta a rendeléseit, ez viszont újabb hiányhoz vezethet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés