Hirdetés

2018. november 14., szerda

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

"Ez a kihívás az AMD Threadripper esetében is jelen van, azzal a nehezítéssel, hogy az új, nagyméretű hőelosztó kupak miatt a hűtéssel foglalkozó cégeknek még át is kell tervezni a processzorral érintkező felületet"

Hja. Intelnél meg valamit varázsolni kéne, hogy a kupak alatti taknyon keresztül is le tudja hűteni a rendszert... :U

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) rhonin


rhonin
(senior tag)

Már ránézésre kevésnek tűnt ez a hűtő egy ekkora fogyasztású procihoz. Főleg tuningolva. :F
15k ezért kicsit sok, mikor 20k körül kapni egy lényegesen jobb , dupla ventis phantekset. ( ph-tc14pe )

(#3) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

"TR4/Sp3, AM4, illetve LGA2066/2011(v3) foglalatokkal kompatibilis"

Sokat fog, keveset markol.

(#4) Legyes


Legyes
(kvázi-tag)

Legjobb tudomásom szerint a tesztprogram írók, a Microsoft és még sok mindenki már vagy fél éve számolnak az AMD hőmérséklet eltolásával, szal' nem kell hozzáadni a kijelzett hőmérséklethez. Főleg, hogy szerintem a 100°C+ már bőven a throttling limit (90 vagy 95°C?) felett van...

[ Szerkesztve ]

-=LeGyEs=-

(#5) Wombath válasza Legyes (#4) üzenetére


Wombath
(HÁZIGAZDA)

Hivatalos helyről tudom, hogy ebben az esetben hozzá kell adni :). Főleg, hogy ha nem adod hozzá, akkor az jön ki, hogy terhelés nélkül gyakorlatilag nem melegszik a Threadripper, ami elég valószínűtlen.

(#6) Dare2Live


Dare2Live
(PH! nagyúr)

"Véleményünk szerint az Arcticnak illett volna legalább még egy hővezető csővel felszerelni a hűtőt ahhoz, hogy a megcélzott platformokhoz méltó hűtési kapacitást nyújtson."

Meg jóval nagyobb borda, meg.... új HEDT határon billeg.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#7) mepet


mepet
(PH! addikt)

Első gondolatom a képeket látva: na azt úgy sem hiszem el, hogy ez egy fikarcnyival is jobb lenne, mint egy noctua NH-D15. A teszt végül megerősítette az elképzelésemet, mert még a kisebbik Noctua is ronggyáalázta.

Én az értékelés fejezetet nem igazán értettem, most akkor mi a konklúzió? Én a mérések láttán úgy gondoltam, hogy a ez a hűtő a teszten totál kudarcot vallott, tökéletesen alkalmatlan arra a célra, amire elvileg készült (HEDT hűtéshez).

(#8) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

2 forintot nem adnek erte, ugy nez ki, mint amiket alin arulnak a kinaiak, lehet a hatasfoka sem sokkal jobb.

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora R7 💙 specs: tde.fun

(#9) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

A direkt kontakt-os hőcső akkor mutat valamit, ha sík marad a kupak befeszítve az LGA-ba.
Ezeknél az AC hűtőknél nincs ragasztva/forrasztva a lamella a hőcsőre, a tapadási súrlódás biztosítja a termikus kapcsolatot, ennyire.
Én lettem volna meglepve, ha az élmezőnyben végzett volna. :U

Döglött róka bőre 1x, 2x, 3x..

(#10) atike


atike
(PH! nagyúr)

Nem semmi... Sokoldalas teszt egy procihűtőről... :) Komolyan mondom csak azért futottam át, mert el nem bírtam képzelni, mi lehet ennyi sok oldalra lebontva. Jó teszt amúgy, meglepődtem, hogy pár mérésen kívül mi mindent le lehet írni egy ventiről...

(#11) tibaimp


tibaimp
(őstag)

Wombath: a DeltaT-s grafikonokat hogyan kell értelmezni?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#12) TaaT


TaaT
(PH! kedvence)

(Elméletileg) 100+ fokos hőmérséklet és nincs throttling az AMD-nél? Valamit nagyon tudnak ott. :)

Nálam a CPU hőmérséklet kevesebb szokott lenni a CPU core hőmérsékleteknél pár fokkal, ez itt hogy alakult? Vagy azt nem szoktátok figyelni?

[ Szerkesztve ]

(#13) Aprósólyom válasza TaaT (#12) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

Cikk szerint 113 celsius egész pontosan, throttling nélkül. Inkább azzal az állítólagos hivatalos információ pontosságával vagyok szkeptikus.
Terhelés nélkül ne melegedne semmit? A heatpipe-ban aktív folyamatok zajlanak, még ha a ventik nem is mennek. Egy windows desktopon pedig alkalmanként felugrik 1-2% CPU terhelésre, az egy HEDT procinak semmi. Ha pedig jól tudom, elég kifinomultan reagáll a Zen a terhelés mértékére, így kvázi éppen csak lélegzik. Az én ósdi 2500K procim, 4,55GHz-en, speedsteppel, de fix 1.38V-al is csak 38 celsius, miközben a Heatpipe-os hűtőn kb. 400-t fordulnak a ventik. Ha van is korrekció, nehezen tudom elképzelni, hogy az fix vagy ha fix, akkor helyes-e az információ. Terhelés nélkül 55 celsius lenne. Gondoljunk már bele! Az rengeteg egy terheletlen CPU-nak, még akkor is ha szét van tunningolva (extreme OC-t leszámítva).
A Radeon RX560 VGA-m, desktopon 36 celsius, úgy, hogy a hűtőlye még csak nem is heat pipe-os, csak sima Al borda.

Ezt a korrekciós értéket/képletet javaslom újra kivizsgálni, mert valami nem OK a megérzésem szerint.

Tovább észrevétel: Egy lemez sajtolása nem feltétlen jelenti, hogy csak esztétikai jelentősége van. Van annak mechnaikai jelentőségge is. Pl. Hogy nehezebben lehessen a tetejét behorpasztani a nagyobb merevség miatt.

[ Szerkesztve ]

(#14) zetor2000


zetor2000
(fanatikus tag)

Jó a megérzésem, hogy ez a hűtő egy zsák sz*r?

Angolórákat adok-veszek...

(#15) Wombath válasza Aprósólyom (#13) üzenetére


Wombath
(HÁZIGAZDA)

Deal, utána fogok járni ennek az amúgy az AMD-től származó infónak (is). De ez nem változtat azon, hogy még a nem túl erőszakos húzásra (semmi plusz feszültség, gyakorlatilag csak fixáltuk 4 GHz-en a procit) is totál instabillá vált az a CPU, ami az állítólagos TR-optimalizált tervezéssel nem rendelkező vízhűtéssel simán ment órákig. Elég csak megnézni a standard tesztágyon mért értékeket, ahol a korábbi tesztelt hűtők is látszanak: egyszerűen kár, hogy nem vették a fáradtságot arra, hogy rendesen megtervezzenek egy külön bordát a HEDT-re, hanem készítettek egy öszvért.

(#16) Wombath válasza tibaimp (#11) üzenetére


Wombath
(HÁZIGAZDA)

A CPU által jelzett hőmérsékletből kivontam az tesztlabor levegőjének hőmérsékletét. Minél kisebb az eltérés, annál jobb a hűtő hatásfoka a felesleges hő leadását tekintve.

(#17) Amazonas válasza zetor2000 (#14) üzenetére


Amazonas
(fanatikus tag)

Nem az, csak másra jó. :D

[ Szerkesztve ]

(#18) Lacok


Lacok
(őstag)

"Fontos eltérés viszont a standard hűtőkhöz képest, hogy a CPU-val érintkező felület mérete 52 x 30 mm, azaz jobban illeszkedik a Threadripper 67,8 x 51 mm-es kupakjához."

Ez így még mindig elég kókány megoldás de ezt a teszterdmények hűen tükrözik.

(#19) tailor74


tailor74
(PH! addikt)

Véleményem szerint ez a hűtő már a borda méreténél fogva sem képes ebben az esetben a normális hűtésre, érdekes lett volna 2 ventivel is megnézni. Szerényebb procikhoz viszont jó választás lehet.

tailor74

(#20) vighdavid


vighdavid
(újonc)

Egyébként a 27 fokot nem kivonni kell, mert direkt nagyobb hőmérsékletet jelez a proci? Ryzen 1700x és 1800x esetében meg 20 fok. Csak külföldi oldalakon ezt leírják hogy reported 70 fok, de a true temp 43...nálam ez kivonás nem hozzá adok. 113 foknál egyszerűen nem menne a konfig ilyen védelmekkel szerintem :) de csak kérdezem nem akarok hülyeséget állítani.

+36-30-978-3233 Ezen a számon általában elérhető vagyok! Így gyorsabb :) VAGY E-mail: vighdavid@gmail.com

(#21) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)

Nem annyira vágom ezt az AMD-s HEDT témát, de ezeknek a hőmérsékleteknek örülni kell? :U Oké hogy throttling nélkül megy 113 fokon de ez most jó egy forrasztott kupaknál?

15 rugóért azért már többet várnék mint 4 hőcső. :B

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#22) tibaimp válasza Wombath (#16) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Értem és köszi :R

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#23) Aprósólyom válasza Wombath (#15) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

:R Reálisan elképzelhetőnek tartjuk, hogy 56 fokig felmenjen terhelés nélkül? Jah, hogy fix 4.GHz-t állítottatok be? Az más kérdés. Olyat én már régóta nem csinálok. Nem tudom milyen hőmérsékeleteket generálnak a mai procik ilyen beállíátsokkal. Minden esetre soknak tűnik. Nagyjából az jutna eszembe, hogy ilyen teljesítményt egy sima rézmagos, AL borda hozna bármilyen légkeverővel. Soknak tűnik no, nagyon. Vagy ez a hűtő tényleg nem nagyon illik ehhez a CPU-hoz.

(#24) joysefke válasza Redneck (#21) üzenetére


joysefke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem annyira vágom ezt az AMD-s HEDT témát, de ezeknek a hőmérsékleteknek örülni kell? :U Oké hogy throttling nélkül megy 113 fokon de ez most jó egy forrasztott kupaknál?

Ez hűtő teszt volt, és nem kell örülni, mert kb megbukott a teszten :)

(#25) Mice_007


Mice_007
(tag)

AIDA64 esetében ha a hőtermelés a szempont érdemes csak az FPU tesztet használni, az többet nyom. Az intelnél pedig pont a napokban figyeltük meg, hogy gyárilag a BIOS nem feltétlenül van belőve rendesen és hajlamos átlépni a TDP keretet, ennek köszönhető a throttling. Lehet a teszt során is ez a probléma jelentkezett, persze ez nem a tesztet minősíti, inkább az alaplap gyártókat :)

AIDA64.com

(#26) Redneck válasza joysefke (#24) üzenetére


Redneck
(PH! kedvence)

Köszi a választ, nem is jött be ez a kis hűtő a 4 hőcsövével. Pláne nem 15-ért.
Igaz nem tudom hogy árazták a hasonló hűtőket ezen a platformon.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#27) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)

Nem gátolja a hőleadást a festés? Jól néz ki, de ha gátolja, akkor annyit nem ér. Ha eloxált lenne vagy az is akkor nem szóltam.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.