Hirdetés

Befutottak itthon is az LG egészségügyi monitorai

A vállalat idén debütált ebben a szektorban termékeivel, amelyek már Magyarországra is eljutottak.

Az LG az idei évben lépett be az orvosi képalkotás piacára klinikai és sebészeti monitoraival, valamint digitális érzékelőivel. A vállalat hazai képviselete pedig most azt jelentette be, hogy e termékek már Magyarországra is megérkeztek.

LG 27HJ712C
LG 27HJ712C [+]

A diagnosztikában kifejezetten fontos, hogy a kijelző tökéletesen jelenítse meg a szürke minden árnyalatát. Az LG klinikai ellenőrző monitorai (19HK312C és 27HJ712C modellek) megfelelnek a DICOM Part 14 szabványnak, amely az amerikai elektronikai gyártók szövetsége (National Electrical Manufacturers Association — NEMA) és az Amerikai Radiológiai Testület (American College of Radiology) szigorú iránymutatása az orvosi képalkotási célokra használt kijelzők szürkeárnyalatos színmegjelenítésére és a termékek minőségére vonatkozóan. Mivel a kórházi eszközök intenzív használatnak vannak kitéve, az LG kijelzőiben egy érzékelő folyamatosan méri a monitor háttérvilágításának stabilitását, és automatikusan kompenzálja az elöregedés által előidézett fényerő-ingadozásokat.

A vállalat új orvosi monitorainak kényelmi funkciói közé tartozik az olvasómód, amely a kék fény mennyiségének csökkentésével optimális körülményeket biztosít a hosszabb jelentések vagy leletek olvasásához. A Flicker Safe funkció csökkenti a képernyő esetleges vibrálását, így akár hosszabb ideig is kényelmes a számítógép képernyőjét nézni. Míg a 19HK312C különlegessége az antimikrobiális — azaz az esetlegesen a termék borítására kerülő baktériumok szaporodását gátló — burkolat, a 27HJ712C széles, akár 178 fokos betekintési szög esetén is tökéletesen jeleníti meg a színeket, így a cégtől kapott információk értelmében egyszerre több orvos is kényelmesen nézheti a képernyőt.

Az LG 27HJ710S típusjelzésű, kifejezetten műtétekhez szánt megjelenítő is meglehetősen érdekesnek tűnik, hiszen a 27 hüvelykes. 3840 x 2160 képpont felbontású termék az az sRGB színtér 115 százalékát képes megjeleníteni, a mélyvörös színspektrum minden tónusa jól kivehető a képernyőn. Mindez egy műtét közben akár életeket is menthet, hiszen a tökéletes színvisszaadás nagyban megkönnyíti a sebész munkáját, főleg laparoszkópos beavatkozások esetén. Ez a megjelenítő is megfelel a DICOM Part 14 szabványnak, fényereje pedig a műtő fényviszonyaihoz alkalmazkodik. A kijelző IP35-ös, a készülékház pedig IP32-es minősítést kapott, a tehát monitor védett a vízzel, a porral és azokkal a folyadékokkal szemben, amelyekkel a műtét során érintkezhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Csak nem Cherry az a keze alatt, doktor?

    A német cég szennyeződésekre fokozottan érzékeny környezetbe szánt perifériákkal gyarapította kínálatát, amiket többféle változatban értékesítenek.

Előzmények

Hirdetés