Az LG saját SoC-ot fejleszt az okostévékbe

Nagyjából másfél éve merült fel először, hogy az LG saját chipek tervezésébe kezd, és úgy néz ki, hogy ennek az eredményét a hamarosan megrendezésre kerülő CES-en láthatjuk is. Az iparági források szerint a vállalat a H13-as SoC rendszerrel készül, melynek pontos képességeit homály fedi, így egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a TSMC 28 nm-es gyártástechnológiáján készül.

A korábban nyilvánosságra kerülő adatok az ARM Cortex-A9 és Cortex-A15 jelzésű processzormagok és az ARM Mali-T604-es IGP licenceléséről szóltak. Ebből azért nagyjából következtetni lehet arra, hogy mivel lesz dolgunk, így nagyon valószínű, hogy a pár Cortex-A15-ös mag mellé egy Mali-T604-es IGP kerül a H13 esetében. A vállalat a fejlesztést az okostévékbe szánja, és ezt a típusjelzése is alátámasztja, ugyanis a hírek szerint a H a Home Entertainmentre, míg a 13 lényegében a megjelenés évére utal.

Persze a fogyasztás függvényében nem zárható ki, hogy a vállalat a tabletekben is beveti, de egyelőre erről semmilyen információ nem látott napvilágot. A H13-as SoC azonban egy mérföldkő lehet, hiszen az LG kellő tapasztalat birtokában a Samsung nyomába eredhet, és a jövőben megjelenő ultramobil készülékeket akár saját fejlesztésű chipekkel is kínálhatják majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés