CES 2013: körvonalazódik az első LG SoC specifikációja

Az elmúlt év végén írunk az LG saját fejlesztésű, H13-as rendszerchipjéről, melynek paramétereit akkor még csak pletykálták. A CES alkalmával azonban kiderült néhány adat, hiszen konkrétan működött a lapka, amit a vállalat az év folyamán számos okostévébe épít majd be. A fejlesztés az Imagination Technologies standjánál volt látható, és ennek a fő oka, hogy az IGP szerepét egy PowerVR megoldás tölti majd be. A cég annyit árult el, hogy Rogue architektúrára épülő IGP-t igényelt az LG, és négy darab Unified Shading Cluster (USC) lesz benne. Ezzel lényegében a G6400-as vagy a G6430-as grafikus vezérlőre szűkült le a kör.


(forrás: AnandTech) [+]

A demonstráció során először egy FPGA-kkal felszerelt PC volt látható, amit túl sok értelme nem volt kiállítani, hiszen mellette már működött a tényleges lapka prototípusa is. Mindenesetre annyit azért ebből lehetett látni, hogy ha esetleg nincs kész hardver, akkor az FPGA-k tökéletesen ellátják a feladatukat, így a szoftverfejlesztők jóval a tényleges megjelenés előtt optimalizálhatnak egy fejlesztésre. Ezen persze nem a teljesítményt kell érteni, hanem a funkcionális működést, mivel az FPGA-k – ahogy a videóból látható is – kifejezetten lassú feldolgozásra adnak lehetőséget.


(forrás: AnandTech) [+]

A futtatott program egyébként az Imagination Technologies saját technikai programja volt, mely az OpenGL ES 3.0-s API két fontosabb újítását használja ki, egészen pontosan fogalmazva a geometry instancing és a több render target támogatását. A grafika nem valami meggyőző, de ezt a programot a funkcionalitásra hegyezték ki, vagyis a befektetett művészi munka gyakorlatilag minimális volt. Fontos megemlíteni, hogy a H13-as SoC prototípusán nem volt aktív az IGP feldolgozóinak fele, de a végleges terméken ilyen letiltásokkal nem kell majd számolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés