Zselés nyomtatók a Ricohtól

Az Aficio G500 és Aficio G700 típusjelzésű modellekkel a Ricoh két nyomtatót mutatott be, amelyekben tinta helyett egyfajta zselé szolgáltatja a színeket. A GelSprinter technológia által alkalmazott alapanyag összetétele a hagyományos tintákéra hasonlít, azonban a gyártás folyamán vizet vonnak el belőle. Az így nyert viszkózus festékanyag előnye, hogy nem folyik szét a papír felületén vagy a rostjai között, és hamarabb szárad, így különösen alkalmas a kis irodák praxisában gyakran igényelt kétoldalas nyomtatás céljaira.

Hirdetés

Nem mellékesen a GelSprinter gazdaságosabb üzemet tesz lehetővé – a gyártó adatai szerint költségei a fekete-fehér tintasugaras nyomtatáséval mérhetők össze. A festék a lézernyomtatók tonereihez képest víznek és ultraibolya fénynek is jobban ellenáll. A fekete és a három alapszín külön-külön patronokban kapott helyet, ez szintén csökkenti a felesleges kiadásokat; a patronok kétféle méretben kerülnek piacra.


Aficio G700

Az új készülékek legfeljebb 3600x1200 dpi felbontást nyújtanak. A G500 percenként 19 fekete-fehér vagy 7 színes nyomtatot készít, míg a G700 egy perc alatt 20 fekete-fehér vagy 8,5 színes oldalt vet papírra. Az első oldal modelltől és dokumentumtól (sz/ff) függően 7,5/10, illetve 6/9 másodperc alatt készül el. Terhelhetőségük havi 5000, illetve 10000 oldal.

Mindkét printer 200 lapos papíradagolóval bír, amelyet opcionálisan egy 500 lapossal lehet kiegészíteni; a G700 alapfelszerelésének egy duplex egység is része. Az új nyomtatók USB 2.0 interfészen keresztül csatlakoztathatók a számítógépre, hálózatba csak külön megvásárolható printszerverek révén kapcsolhatók. Meghajtóprogramok valamennyi 95-ösnél újabb Windows operációs rendszerhez rendelkezésre állnak.

Az Aficio G500 nettó kiskereskedelmi ára 330 euró körül alakul, míg az Aficio G700-hoz nettó 450 euróért lehet hozzájutni – várhatóan júniustól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ricoh

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés