Két új szkenner a Canontól

A Canon két modellel gyarapította otthoni felhasználásra szánt CanoScan LiDE szkennercsaládját. A LiDE 20 utódja a megnövelt felbontású LiDE 25, míg a LiDE 35-öst a LiDE 60 követi. Mindkét új készülék külön tápadapter nélkül, a számítógép USB interfészéről látható el energiával.

Hirdetés

A CIS szenzor mindkét típusnál 1200x2400 dpi felbontást biztosít, amely szoftveres úton 19200 dpi-ig interpolálható. A LiDE 25 csatolója az USB 1.1 szabványt követi, míg a nagyobbik gyors USB 2.0 kapuval rendelkezik. Jórészt ez határozza meg a kettejük közötti sebességkülönbséget is: a LiDE 60 bizonyos beállításoknál durván kétszer-háromszor lehet gyorsabb, előnye különösen a nagyobb adatmennyiség mozgatását igénylő színes oldalaknál mutatkozik meg. Ehhez jön, hogy bár mindkét szkenner 48 bites belső színmélységgel dolgozik, ezt az értéket a LiDE 25 kifelé megfelezi.


LiDE 60

Szokásos módon a készülékek előlapján programozható gombok segítik a dokumentumok gyors beolvasását, másolását vagy e-mailben való továbbítását, a LiDE 60 esetében pedig egy negyedik gomb a PDF formátumba történő konvertálásról gondoskodik (ez a funkció szoftveresen persze a másik modellnél is elérhető). Fotók digitalizálásakor jön jól a QARE Level 3 technológia, amellyel automatizálható a karcolások, szennyeződések eltávolítása, a színek vagy a szemcsézettség korrekciója. Új funkcióként az ellenfényben készített képek gammaértékeit lehet módosítani, hogy a tárgy jobban láthatóvá váljon.


LiDE 25

Egy menetben legfeljebb tíz fénykép olvasható be; a szoftver az esetleg ferdén behelyezett képek kiegyenesítését és külön-külön fájlokba mentését is elvégzi. Vastag könyvek szkennelését a kiemelhető zsanér teszi könnyebbé, a mindennapos használat során pedig praktikus lehet, hogy a LiDE 60 egy talapzat révén felállítható és függőlegesen is használható.

A gyártó az ArcSoft PhotoStudio alkalmazást mellékeli egyszerűbb képfeldolgozási munkálatokhoz, a szövegfelismerést pedig a ScanSoft OmniPage SE segíti. A két új szkenner júliusban kerül piacra; a LiDE 25 ajánlott ára 59 euró, míg a LiDE 60-ért 20 euróval kell majd többet fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés