LaCie tárolók 1,3 hüvelykes Samsung merevlemezekkel

A Samsung új 1,3 hüvelykes merevlemezeit tartalmazzák a LaCie most bejelentett hordozható tárolóegységei. Az általában az egyhüvelykes winchesterekkel egy kalap alá vett Spinpoint A1-es adattárak külső mérete a CF Type II kártyákénak felel meg. A kicsinek tűnő eltérés valójában komoly előnyt jelent, hiszen ebben a kategóriában csak a Samsung kínál 30 és 40 GB kapacitást – a Seagate azonos külső méretű, de csak egycolos tányért tartalmazó tárolója megáll 8 GB-nál, a többi vetélytárs pedig a flashmemóriák nyomása alatt már ki is vonult erről a piacról.

A Samsung új merevlemezeire épül a LaCie USB Key Max, melynek 30 GB-os változata narancsszínű, a 40 GB-os pedig fekete műanyag keretet kap, borításuk nagy része viszont alumíniumból készül. Méretük 55 x 85 x 6 mm, tömegük 60 gramm; USB 2.0 csatlakozójuk használaton kívül eltüntethető a házban. Ajánlott áruk rendre 120, illetve 150 dollár.

Új taggal bővül a Sam Hecht által formatervezett Little Disk sorozat is, melynek továbbra is kaphatók lesznek méret és kapacitás tekintetében is nagyobb, 1,8 és 2,5 colos merevlemezt tartalmazó típusai. A legkisebb modell levehető kupakkal és hajlékony USB 2.0 csatlakozóval bír; mérete 67 x 43 x 17 mm, tömege 85 gramm. Ára tárhelytől függően 130, illetve 160 dollár.

A gyártó valamennyi új tárolójához mellékeli a Windows alatt futó LaCie Sync szinkronizációs és titkosító szoftvert, a Mac rendszerekkel kompatibilis, biztonsági mentéseket készítő SilverKeeper programot, továbbá a mindkét platformon használható LaCie 1-Click Backup alkalmazást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés