Hirdetés

Aranyba foglalt adatok, nem aranyáron

Hirdetés

A luxus az utóbbi években a számítástechnika komor világába is utat tört magának, így a nagynevű gyártók alkalmanként dizájnstúdiókkal összefogva terveznek olyan egyedi formájú számítógépeket vagy perifériákat, melyekkel a felhasználó egyéniségét hangsúlyozhatja. Ilyen külső periféria a LaCie és az Ora-Ïto stúdió koprodukciójában készülő LaCie Golden Disk, mely a cég profiljához illeszkedve nem más, mint egy külső, merevlemezes adattároló, igaz első pillantásra ez nem feltétlenül válik nyilvánvalóvá az avatatlan szemlélő számára.

A LaCie Golden Disknek ugyanis egy speciális formájú, aranyozott felületű házat álmodtak meg az Ora-Ïto tervezői; a perifériaház így nem csak festésében tér el a hagyományos, többnyire sötét, komor és szögletes konkurensektől. Bár ezek a kiegészítők nyilvánvalóan elsősorban a szemre hatva kelletik magukat, a Golden Disknek technikai paramétereit tekintve sincs szégyenkezni valója. A 40 x 112 x 188 milliméteres házba egy 500 GB kapacitású, 7200 fordulat/perces HDD kerül, a számítógépes összeköttetést USB 2.0 kapcsolat biztosítja. A külső merevlemezhez a könnyen kezelhető, multiplatformos „1-Click” nevű adatmentő szoftverét adja, mely nevére rászolgálva egyetlen kattintással indítja a mentési folyamatot.

Az aranyozott külsejű, egyedi formatervezésű LaCie Golden Disk október végén kerülhet forgalomba. A gyártó 189 dollárt kér a luxuskinézetű háttértárért cserébe, melyre alapesetben egy év jótállást vállal.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés