Jövőre újabb gyártók léphetnek színre MiniLED háttérvilágítású tévékkel

A pletykák szerint a Samsung és az LG is ebbe az irányba fordul

A The Elec nevű dél-koreai online magazin értesülései szerint a Samsung és az LG is intenzív fejlesztéseket folytat az úgynevezett MiniLED háttérvilágítási eljárással kapcsolatban. Ennek köszönhetően pedig e két megakonszern jövőre már piacra is léphet az első ilyen készülékeikkel.

Ezek a már hagyományos LED LCD technológiának módosított változatai, hiszen az alkalmazott fénykibocsátó diódák méretét a korábbinál sokkal jobban (nagyjából felére-harmadára) lecsökkentik. Ennek köszönhetően sokkal több LED-et tudnak elhelyezni a panel mögött, és ezekből így minden korábbinál több egyedileg vezérelhető csoportot hozhatnak létre. Ezzel elméletileg javul a kontraszt, és pontosabb lesz a színmegjelenítés is.

E technológia egyáltalán nem új, a TCL már évek óta dolgozik hasonlón, és már piacra is dobták idén az első ilyen készüléküket. A miniLED eljárás minden bizonnyal a QLED és a Nanocell televíziókba kerülhet be, tehát a felsőházat fogja érinteni a Samsung és az LG kínálatában. Egyelőre konkrét árak még nem ismertek, és azt sem lehet tudni, hogy hány MiniLED szériával támadná a piacot a két vezető holding.

Előzmények

Hirdetés