Hirdetés

A TP-Link új routere fittyet hány a sebességkorlátozásra

Hamarosan érkezik a fejlesztett AC2600-as, kétsávos Wi-Fi router, ami meglehetősen kellemes lehetőségekkel kecsegtet.

Hirdetés

A TP-Link új jövevény küld a routerek piacára, amely az Archer C2700 névre hallgat, és az Intellel létrejött kollaboráció eredménye. A rendszer 5 GHz-es sávon 1733 Mbps-os, 2,4 GHz-en pedig 800 Mbps-os, azaz kombináltan 2533 Mbps-os sebességet ígér. A cuccos akkor kezd igazán az elemébe érni, amikor számos felhasználó egyszerre telepszik rá a sávszélességre: négy szimultán adatfolyamot biztosító MU-MIMO, Airtime Fairness, négyantennás Beam-Forming, L2TP VPN, Band Steering és Link Aggregation technológiák állnak rendelkezésre, hogy gond nélkül birkózhassunk meg a nyüzsgéssel.


[+]

Annak érdekében, hogy az otthoni hálózat kellőképpen védett legyen a külső szoftveres behatások ellen, a TP-Link HomeCare rendszer keretein belül automatikusan frissülő antivírus, szülői felügyelet és QoS állt csatasorba, így az egyik legbiztonságosabb konzumer router vándorolhat szerény hajlékunkba, ha vásárlásra adjuk a fejünket. Természetesen hangvezérléshez ott az Amazon Alexa, továbbá a applikációink és berendezéseink közti akadálymentes információcserét elősegítő IFTTT is elérhető.


[+]

Ami igazán kiemeli az egységet a szürke tömegből, az az Intel AnyWAN CPU és az Intel Home Wi-Fi vezérlő. Utóbbi az erős és konzisztens jelsugárzásért felel több apparátus számára párhuzamosan. Ez nagyjából annyit tesz, hogy a lapka minimalizálja a különböző rádiófrekvenciák közti interferenciát, miközben ezzel egyidejűleg erősíti az Ethernet és Wi-Fi jeleket. A burkolaton helyet kapott egy-egy USB 2.0 és 3.0 dugasznak hála könnyedén tudunk valamilyen háttértárolóról megosztani tartalmakat az otthoni hálózaton, a Link Aggregationnek köszönhetően pedig a négy meglévő Gigabites LAN portból kettőt összekapcsolhatunk, hogy a NAS-unk számára 2 Gbps heverjen parlagon. A ketyere beüzemelése és (akár távoli) menedzsmentje pofonegyszerű, csupán néhány percet vesz igénybe: ehhez vagy a TP-Link Tether applikációját, vagy az intuitív webes felületet használhatjuk. A támogatott operációs rendszerekbe az összes Windows verzió (egészen a 98 SE-től kezdve) mellett a macOS, a NetWare, a UNIX és a mindenféle Linux disztribúciók is beletartoznak.


[+]

A szerkezet hamarosan, még az utolsó negyedév folyamán megvásárolható státuszba kerül, a várható kiskereskedelmi ára 170 dollárra lesz tehető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés