Jól átgondolt tárolócsaládot dob piacra a SanDisk

A Pro-Blade sorozat egyedi csatlakozóval rendelkező SSD-ihez kisméretű, illetve egy kevésbé mobilis, de gyorsabb házat is vásárolhatunk.

A Western Digital új, saját néven futó SSD-i mellett az általuk évekkel ezelőtt felvásárolt SanDisk égisze alatt is bemutatott néhány újdonságot a napokban megtartott, What’s Next Western Digital Event névre hallgató eseményén. A Pro-Blade termékcsalád tagjait elsősorban olyan tartalomgyártók számára ajánlja a vállalat, akik rengeteg nagyméretű fájllal dolgoznak, amelyek rögzítését és tárolását a lehető leggyorsabban, ugyanakkor biztonságos módon szeretnék megoldani, mindezt külső helyszíneken, távol az irodától.

Példa a Pro-Blade széria hatékonyságára a merevlemezekhez képest
Példa a Pro-Blade széria hatékonyságára a merevlemezekhez képest [+]

A Pro-Blade széria alapját a Pro-Blade Mag NVMe SSD-k jelentik, amelyek gyakorlatilag alumínium házba csomagolt, egyedi (PCI Express 3.0-s interfészre épülő) csatlakozóval ellátott külső tárolók. Ezek a nem szabványos csatlakozó miatt önmagukban nem használhatók, vagyis ahhoz, hogy számítógéppel össze tudjuk kötni, szükségünk lesz egy házra, amiből a SanDisk kétféle verzióval is készült a vásárlók számára.

Pro-Blade Mag
Pro-Blade Mag

Az egyik az USB 3.2 Gen2x2 Type-C csatlakozóval ellátott, szintén alumínium házzal rendelkező Pro-Blade Transport, amelybe egy Pro-Blade Mag meghajtó fér, és bár robosztusabb, mint egy átlagos külső SSD, cserébe ellenáll a leejtéseknek és az ütődéseknek, illetve passzív hűtőként is funkcionál.

Pro-Blade Transport
Pro-Blade Transport [+]

A Pro-Blade Station ezzel szemben már négy Mag lemez fogadására képes, amelyeket számítógépünk akár egyszerre is képes kezelni és adatot mozgatni róluk, mindezt Thunderbolt 3 interfészen keresztül. Utóbbiból rögtön kettő is került a méretes házra, így akár több Station-t is láncba köthetünk, amennyiben ez a négy slot nem lenne elég. Az aktív hűtéssel rendelkező Stationben a Mag tárolók 3000 MB/s-os olvasási és 2600 MB/s-os írási tempóra képesek, míg a Transport esetében mindkét irányba be kell érnünk a 2000 MB/s-os sebességgel. A gyártó nem csak a készülékházak, de a csatlakozó tartósságára is kiemelt figyelmet fordított, az egyedi port állításuk szerint akár 2000 csatlakoztatás után is működőképes marad, de a biztonság kedvéért azért 5 év garanciát vállalnak az eszközökre.

Pro-Blade Station
Pro-Blade Station

A Pro-Blade Mag és Transport modellek júniustól válnak elérhetővé. Előbbiből az 1 TB-os változat 180, a 2 TB-os modell 290, míg a kínálat csúcsát jelentő, 4 TB kapacitású verzió 600 dollárt kóstál, míg utóbbi üresen 70 dollárba fog kerülni, ha pedig SSD-vel együtt rendelnénk, az nagyjából 60-70 dolláros felárat jelent a meghajtók alapárához képest. A Pro-Blade Station piacra kerülésével kapcsolatban a cég csak annyit árult el, hogy valamikor az év második felében érkezik, a várható vételárat viszont – nem meglepő módon – egyelőre homály fedi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés