Két új, RGB-s modellel gyarapodik a Western Digital WD_BLACK sorozata

Az újdonságok listája egy belső és egy külső SSD-t tartalmaz.

Hirdetés

A Western Digital még a Computex előtt, egy önálló eseményen, a What’s Next Western Digital Eventen mutatta be legújabb portékáit, az SN850X jelölésű NVMe SSD-t, illetve a P40 Game Drive névre keresztelt külső tárolót. A specifikációk részletezésébe sajnos nem ment bele a gyártó, mindössze néhány alapvető információt árultak el az újdonságokkal kapcsolatban, de a nyáron esedékes piaci debütáláskor valószínűleg minden kiderül.

Az SN850X személyében egy x4-es PCI Express 4.0-s megoldást tisztelhetünk, amely 1, 2 és 4 TB kapacitással lesz megvásárolható. A gyártó által megadott, 7300 MB/s-os olvasási sebesség valószínűleg a legnagyobb verzióra értendő, míg a két kisebb változat a dobozban tartozékként megtalálható, de nem kötelezően felszerelendő, RGB világítással ellátott hűtőborda meglétével nyújt többet.


[+]

Az SN850X piacra kerülésével kapcsolatban egy fokkal konkrétabb volt a gyártó, hiszen a 190 dolláros alapár mellett elárulták, hogy a termékek júliusban kerültek a boltok polcaira, a P40 Game Driveról viszont csak azt tudjuk, hogy valamikor a nyár folyamán érkezik, a legkisebb, 500 GB-os modellt pedig 120 dollárért fogják árulni. A P50-hez hasonló módon USB 3.2 Gen2x2 Type-C csatolóval rendelkező meghajtó ezen felül 1 és 2 TB-os változatban is elérhető lesz, az RGB LED-ek ráadásul mindhárom modell esetében a repertoár részét képezik, a fények testreszabásához pedig a gyártó WD_BLACK Dashboard szoftverét használhatjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés