Le akarta lőni a VROC technológiát az Intel, de mégsem teszik meg

A Santa Clara-i óriáscég hivatalosan is bejelentette az év első hetében a rendszer kivezetését, ám mostanra visszatáncoltak.

Az Intel még január 6-án adta hírül a PCN 119406-00 jelzésű dokumentumában a VROC, azaz a Virtual RAID on Chip technológia kivezetését, amelynek a támogatása extrém gyorsan megszűnt volna.

A visszavont, PCN 119406-00 jelzésű dokumentum leírása
A visszavont, PCN 119406-00 jelzésű dokumentum leírása [+]

Maga a VROC az NVMe SSD-k RAID-ben történő alkalmazását tette lehetővé egy opcionális kulcs által, méghozzá anélkül, hogy külön Host Bus Adaptert, vagy külső vezérlőt kellene használni. Ez a funkció bizonyos területeken kétségtelenül hasznosnak számított, bár távolról sem ez adta el az egyes termékeket, emiatt is gondolhatta úgy az Intel, hogy igazából nincs rá szükségük.

Időközben azonban változott valami, ugyanis a Santa Clara-i óriáscég visszavonta a PCN 119406-00 jelzésű dokumentumát, vagyis mégsem vezetik ki a VROC technológiát. Az okokról nem számolt be pontosan a vállalat, de valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy nem egy partnerük úgy hirdette meg az új Xeonokra épülő szervereket, hogy a VROC-ot elérhető szolgáltatásként hangsúlyozták ki. Ezután nyilván borzasztóan ciki lett volna, ha valamelyik ilyen szervert megveszi egy ügyfél, majd a bekapcsolása után észreveszi, hogy a meghirdetett funkciót időközben gyorsan lelőtte az Intel.

Egy ilyen bonyodalom alapvetően senkinek sem hiányzik, így az érintettek amellett dönthettek, hogy egyelőre megtartják a VROC támogatását. Ennek anyagi vonzata amúgy sem jelentős, valószínűleg csak az extrém spórolás áldozata lett volna a technológia, de amúgy bőven van erőforrása az Intelnek fenntartania a rendszert, csak nem biztos, hogy erre szerettek volna költeni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés