Információk az idei Sony tévék árairól

A 3D-Display-info birtokába került egy lista, amely az első félévre szánt 3D Sony televíziók észak-amerikai árait tartalmazza. Egészen pontosan három szériáról van szó, ezek pedig az NX720, a HX820, és a HX929 jelzést viselik. A hírek szerint mindegyiket májusban lehet megvásárolni. Az elképzelhető, hogy a hazai árazás némiképp eltér majd ezektől, de arra mindenképpen jó az információ, hogy némi fogalmunk legyen arról, hogy a vállalat milyen árstratégiát alkalmaz az első félévben.

Sony HX820
Sony HX820

Az NX720 három méretben érkezik, amelyből a 46 hüvelykesért 2100, a 55”-ért 2900, míg a 60 colosért 3500 dollárt kell majd letenni az asztalra. A beépített Wi-Fi-vel rendelkező készülékek képesek a Skype futtatására. Ez ma már nem nagy újdonság, viszont nem ütött akkorát a dolog, mint egy évvel ezelőtt várták, aminek talán az lehet az egyik fő oka, hogy kevés készülék támogatta ezt az alkalmazást. A tévék 240 Hz-es képfrissítési rátával dolgoznak, és megkapták a vállalat saját fejlesztésű X-Reality Engine-jét.

A HX820 sorozat két tagja szintén a Monolithic dizájnvonalba tartozik. Ezekbe a Motionflow XR 400 interpolációs technológia került, Edge LED háttérvilágításúak, és képesek a 2D-3D konverzióra. A modellek állítólag minden korábbinál több tartalom közvetlen netes elérését biztosítják, és odafigyeltek az ilyen forrásból származó képminőségre is. Ennek érdekében bevetették a két chippel működő képfeldolgozó processzorokat, amelyek állítólag kiválóan alkalmasak a képek feljavítására. Az OptiContrast panellel bíró 46, illetve 55 hüvelykes tévék ára 2600, illetve 3400 dollár körül alakul.

Sony HX929
Sony HX929

A csúcsmodellnek szánt HX929 sem maradhat ki a sorból. A 46 colos 3000 dollárba, míg az 55”-es 3800-ba kerül majd, az augusztusban érkező 65 hüvelykes készülék áráról pedig egyelőre nincs infó. Ezek a darabok 800 hertzes üzemmódban is képesek működni. Jár hozzájuk két szemüveg a 3D tartalmakhoz, és egy webkamera a Skype-hoz. Bár beépített merevlemezzel vagy Blu-ray-íróval nem rendelkeznek, de lehetőséget adnak arra, hogy a felhasználó külső adattárolóra rögzítse a digitális tévéadásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés