A Samsung szerint a tv sosem fog eltűnni, de alkalmazkodnia kell a változásokhoz

A tévé a jövőben a szoba okos eszközeinek központi egysége lehet, a dizájn pedig a jelenleginél is fontosabbá válik.

Az, hogy a Samsung mennyire fontosnak tartja a televíziókat, mi sem mutatja jobban, hogy az  IFA GPC 2017 konferenciára is ezt a termékcsaládot vitte el a vállalat, és nem a mobil eszközeit, vagy a háztatási berendezéseit.

Michael Zöller
Michael Zöller [+]

Michael Zöller a Samsung európai kijelző részlegének elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a tv a jövőben is megkerülhetetlen lesz ha az otthoni szórakozásról van szó, de ennek érdekében alkalmazkodnia kell a megváltozó fogyasztói szokásokhoz. Ma már nem elég, ha egy készülék képes az adások vételére, esetleg rádugható egy asztali médialejátszó. Kiemelt jelentősége van annak, hogy egyszerűen lehessen csatlakoztatni vezeték nélküli úton is a különféle egyéb elektronikai eszközökhöz, telefonokhoz, tabletekhez,sőt az egyéb okos megoldásokhoz. Ezáltal a tv az otthoni IoT rendszerek (egyik) központjává válik, amelyen keresztül vezérelhetőek a biztonsági berendezések, de akár a smart konyhagépek is.

IFA GPC 2017 - Samsung
IFA GPC 2017 - Samsung [+]

Ebből következik az is, legalábbis Michael Zöller szerint, hogy a tv a jövőben is az otthonok egyik leginkább szem előtt lévő használati tárgya lesz. Emiatt pedig kiemelt jelentőséggel bír a dizájn, illetve, hogy a külső minél inkább személyre szabható legyen. Ennek a folyamatnak egyik része, hogy a Samsung idén bemutatott QLED tévéi többféle állvánnyal is elérhetőek, hogy egyetlen átlátszó kábellel csatlakoznak az elektronikát, tunereket és csatlakozókat rejtő dobozhoz,  illetve úgy alakították ki őket, hogy minél inkább a falhoz simuljanak, ha valaki felakasztaná őket.  Ennek  a koncepciónak szerves része a Frame tévé, amelyről már mi is beszámoltunk korábban. Ez szokatlan keretének köszönhetően úgy néz ki, mintha egy hagyományos festmény lenne, de hát valójában egy televízió. Az eseményen Michael Zöller kérdésünkre elárulta, hogy az első 55 hüvelykes Frame modellek május végén kerülnek a boltok polcaira néhány európai országban, 2200 eurós áron, és természetesen a szeptemberi IFA-n (szeptember 1-6. között) is meg lehet majd őket tekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés