IFA 2015: szinte minden szegmensben terített Predator cuccokat az Acer

A játékos trendet meglovagoló Predator széria ütősnek ígérkezik. Lássuk elsőként a gamer tabletet és a PC-ket!

Az Acernek volt ideje rendezni sorait a tavaszi bejelentés óta, amikor első ízben engedtek betekintést a játékosokat megcélzó Predator szériába, aminek indítását a most zajló berlini IFA-ra időzítették. Noha a Predator sorozat eddig is létezett, volt asztali gép és monitor is, a név mégsem égett bele a tudatunkba. Ez persze annak is betudható volt, hogy idehaza az ebbe a sorozatba szánt asztali PC-kből csak 1-1 darab jutott el, a monitorok pedig jellemzően nem viselték hivatalosan ezt a nevet.

Hirdetés

A Predator mögül tehát eddig hiányzott valami, amit hívhatunk szívnek, vagy éppen marketingnek, de leginkább a portfólió volt kissé a háttérbe szorítva, ezáltal nem tudott - eléggé - érvényesülni. Most viszont minden egyetlen csapásra megváltozhat, ugyanis már a csapból is a Predator folyik az Acernél, és ha megnézzük a frissen átszervezett "albrend" felhozatalát, akkor láthatjuk, hogy szinte minden a komponensek kivételével fontos kategóriából van Predator, ami számít: tablet, asztali PC, notebook, monitor, csak a Predator telefon hiányzik, bár ami késik...


[+]

Ezek közül a Predator PC-t, egészen pontosan a Predator G6-ot láttuk már a kölni GamesCom kiállításon, de a kínálatban a G3 (G3-710) is elérhető lesz. Ez a modell valamivel kisebb tudást mutat majd fel, hiányzik belőle majd az egy gombra aktiválható túlhajtás, így a Core i5 és i7 processzorokból nem a K végződésű modellek kerülnek majd bele. A VGA is egyszerűbb lesz valamivel, a GTX 980 helyett GTX 970 vagy R9 360 kerülhet a házba, ami nagyjából ugyanúgy néz ki, mint a G6-é, csak valamivel kisebb lesz. A körítés (csatlakozók, tárolók, maximális memória) a hangkártyát leszámítva (SB X-Fi MB5 helyett SB Cinema 2) ugyanaz lesz.

Acer Predator G6 és G3 PC-k Acer Predator G6 és G3 PC-k
Acer Predator G6 és G3 PC-k [+]

A Predator 8 GT-810 "gamer" táblagép is teljes mértékben felfedte végre kilétét. Az Android 5.1-et futtató 8"-es, 100% NTSC színtérlefedettséggel rendelkező, 1920x1200 képpontos Zero Air Gap IPS kijelzővel szerelt tabletbe Intel Atom x8-8700 SoC kerül (Intel Gen 8-LP IGP-vel), ami mellé 2 GB RAM, illetve 32 vagy 64 GB eMMC tárhelyet illesztettek.


[+]

A 127 x 218 x 8,7 milliméteres, 350 grammos masinát ellátták egy 2 megapixeles előlapi és egy 5 megapixeles hátlapi kamerával, IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi vezérlővel, 128 GB-os kártyák fogadására képes microSD-olvasóval, valamint négy sarkában 1-1 darab, azaz összesen négy hangszóróval, továbbá rezgő Predator TacSense visszajelzéssel, hogy teljes legyen a játékélmény.

A Predator tablet (ami mellé számos extra kiegészítő vásárolható majd, például gamer headset) még októberben a boltokba kerül 350 eurós áron.

Hamarosan a Predator notebook- és monitorválasztékot is külön-külön alaposan körüljárjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés